AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

"Nissibi Köprüsü, doğuyla batıyı birbirine bağlayacak gönül köprüsüdür"

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
GİRİŞ 03.05.2015 17:31 GÜNCELLEME 03.05.2015 17:31

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ile Adıyaman'ın Kahta ilçesi arasında yapılan Nissibi Köprüsü'nün doğuyla batıyı birbirine bağlayacak gönül köprüsü olduğunu söyledi.

Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile "Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü" özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde incelemede bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Aydın, yaptığı açıklamada, güzel yatırımları görmenin ve bir hayali gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Köprünün 15 güne kadar hazır hale geleceğini belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Bugün bir şaheserle karşı karşıyayız. Nissibi Köprüsü, doğuyla batıyı birbirine bağlayacak gönül köprüsüdür. 2,6 kilometrelik ana yola bağlantı yolu, 30 metre genişliğinde bölünmüş yol ve sıcak asfalt olacak. Bahar mevsiminin bereketli geçmesi nedeniyle yol çalışması biraz uzadı. Kısmet olursa 15 gün içinde yolla köprümüzü hizmete açacağız."

"İpek Yolu da tekrar canlanacak"

Nissibi Köprüsü'nün ticaret ve medeniyet yolu olduğunu vurgulayan Aydın, İpek Yolu'nun tekrar canlanacağını dile getirdi.

Adıyaman'ın kör nokta olmaktan kurtulacağına işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"İnşallah yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle mayısın sonlarına doğru hem ara bağlantı yolunun hem de köprümüzün açılışını yapacağız. Adıyaman, kör nokta olmaktan çıkıp, cazibe merkezi haline dönüşecektir. Köprü, doğu ile batı arasındaki mesafeyi kısaltacak ve ulaşım daha da kolaylaşacak.

Ana yolumuzun ihalesi yapıldı. Hızlı çalışma devam ediyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'