Köylülerden enerji nakil hattı protestosu

Karabük'ün Safranbolu ilçesinin Konarı, Yörük ve Sat köyü sakinleri, yetiştirdikleri sebze ve meyvelere zarar vereceği iddiasıyla tarlalarının üzerinden enerji hattı geçmesini protesto etti.

Köylülerden enerji nakil hattı protestosu
Köylülerden enerji nakil hattı protestosu
GİRİŞ 03.05.2015 17:34 GÜNCELLEME 03.05.2015 17:34

Konarı köyünün yakınlarında toplanan köylüler, "Hibritli değil, atadan kalma tohumlar" ve "GDO'lu değil, organik sebzeler" yazan dövizler taşıdı.

Grup adına konuşan Mehmet Ali Ulusoy, atadan kalma tohumları ektikleri organik sebze ve meyve bahçelerinin üzerinden geçen enerji nakil hattının, ürünlere zarar vereceğini savundu.

Ürünlerin radyasyona maruz kaldığı iddiasında bulunan Ulusoy, şöyle konuştu:

"Bunu bilen tüketici ürünlerimizi almayacak. Biz burada enerji nakil hattını istemiyoruz. Doğal tarımı atalarımızdan kalan tohumla yapmaya devam edelim. Geleceğimiz bu sebzelerden, meyvelerden yararlansın. Yüksek gerilim hattının altında kavak ve ceviz ağacı yasak. Hatlardan kaynaklanan yangından doğacak tüm masrafları biz karşılıyoruz. Dolayısıyla bize bunun altında tarım yapma diyorlar.

Tarlalarının üzerinden gerilim hattı geçenler davayı açtı. Arazisine direk dikilenler açmadı. Bu nedenle mahkeme davayı usulden bozdu. Gerekçeli kararımızla Danıştay'a müracaat ettik. Danıştay 6’ncı Dairesi'nde şu an davalarımız görülüyor. Bu direklerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Organik sebzeden radyasyonlu sebzeye geçmek istemiyoruz. Bizim tüm çabamız bu."

Ulusoy'un konuşmasının ardından köylüler dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor