Düzce'de "Doğum için el ele yürüyüşü"

Akçakoca ilçesinde doktor, hemşire, ebe ve aileler, doğumlarda yaşanan ölümlere dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi

Düzce'de "Doğum için el ele yürüyüşü"
Düzce'de "Doğum için el ele yürüyüşü"
GİRİŞ 03.05.2015 19:30 GÜNCELLEME 03.05.2015 19:30

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde doktor, hemşire, ebe ve aileler, çocuk doğumlarda yaşanan ölümlere dikkat çekmek amacıyla "Doğum için el ele yürüyüşü" düzenledi.

Cuhallı Çarşısında toplanan doktor, hemşire, ebe ve ailelerden oluşan grup, ellerinde taşıdıkları ve bebek ölümlerine dikkat çeken pankartlarla Merkez Cami önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Akçakoca Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Semra Özer, doğana, doğurana, dünyaya gelen bebeğe ve doğum ekibine saygı için toplandıklarını söyledi.

Doğum hizmeti alan aileler ve doğumda hizmet verenlerle ilk defa el ele vererek bu eylemi farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiklerini anlatan Özer, şöyle konuştu:

"Biz doğumda merkeze anne ve bebeğe alıyoruz. Çünkü biliyoruz ki doğum, doktorun veya ebenin değil, anne ve bebeğin eylemidir. Biz doğumda saygı ve merhameti olmazsa olmamızı kıldık ve birebir desteği önemsiyoruz. Doğum çalışanlarının çalışma koşullarının düzelmesini istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki mutlu ve güvende olmayan bir sağlık çalışanı istediği hizmeti veremez. Biz doğumda doktora ve ebeye yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin bitmesini istiyoruz."

Özer, ayrıca, doktora ve ebeye yönelik şiddetin sona ermesini, daha insancıl şartların gelmesini, bağımsız çalışan ebelerin sayısının artmasını, sezaryen sonrası vajinal doğum için güvenli pilot hastanelerin kurulmasını, medyanın doğuma dair korkutucu, yargılayacı haberleri sona ermesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...