Maçın ardından

Boluspor Teknik Direktörü Erginer: "Hakemlerin bu tip maçlarda biraz daha oyunu oynatma yönünde tavır sergilemeleri gerektiğini düşünüyorum"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 03.05.2015 19:47 GÜNCELLEME 03.05.2015 19:47

PTT 1. Lig'de konuk ettiği Elazığspor ile 0-0 berabere kalan Boluspor'un teknik direktörü Reha Erginer, "Hakemlerin bu tip maçlarda biraz daha oyunu oynatma yönünde tavır sergilemeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Erginer, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son 7 günde arka arkaya 3 maç oynadıklarını anımsatarak, bu karşılaşmaya 3 puan almak için çıktıklarını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor karşısında aldıkları 1 puanın ardından oynadıkları 3 maçta toplam 7 puan almak istediklerini kaydeden Erginer, "Performans olarak Antalya maçının üzerine çıkabileceğimizi düşünüyordum. Çok fazla çıkamadık bunu kabul etmek lazım. Pozisyon ve topa sahip olma üstünlüğü, özellikle ilk yarıda topun hakimiyeti daha fazla Elazığspor'daydı. O açıdan ilk yarı ağırlığımızı sahaya koyamadık" diye konuştu.

Erginer, karşılaşmanın ikinci yarısında daha iyi bir oyun sergilediklerini ifade ederek, "Ön tarafta yeterli üretkenliği sağlayamadık. Son 2 haftaya baktığımızda gol pozisyonuna oldukça fazla girmiştik. Maçta bunu yansıtamadık. Her iki takımın pozisyonlarına baktığımızda kalitesi daha yüksek bir maç beklenebilirdi ama bu oluşmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında hakem hatalarına da yer veren Erginer, şunları söyledi:

"Hakemler hakkında çok fazla konuşmaya sevmeyen biriyim. Canımızı çok yakmalarına rağmen hiçbir yerde konuşmadım. Hakemlerin bu tip maçlarda biraz daha oyunu oynatma yönünde tavır sergilemeleri gerektiğini düşünüyorum. Biz ligin ilk yarısında deplasmanda kazandığımız Adanaspor maçından sonra 18-19 maç sonra ilk defa görev alan hocamız. Bu kadar aradan sonra biraz daha onun da futbolu özlemesi ve futbolcuları oyuna teşvik etmesi lazımdı."

Elazığspor cephesi

Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş ise sahada gerçekleşen mücadeleden çok memnun olduğunu ifade etti.

Deplasmanda Boluspor gibi bir takımdan 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Bektaş, "Oyuncularımın moral ve motivasyonlarının bozulmaması açısından yenilmemek önemliydi. Karşılaşmanın ilk yarısında galibiyet isteyen ve mücadele eden ve topa sahip olan takımdık. İyi de top çevirdik. Kazandığımız toplarla çok hızlı bir şekilde rakip alanın defansının arkasına koşularla gol pozisyona girdik" yorumunu yaptı.

Bektaş, futbolcularının ilk yarıda girdiği bir pozisyonda topun kale çizgisini geçtiğini öne sürerek gollerinin sayılmadığını söyledi.

Bektaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen hafta da aynı şeyi yaşadık 17 gol pozisyonundan 2'sini değerlendirdik. Demek ki buna biraz daha çalışacağız. Genel anlamda ilk yarı biz oynadık. İkinci yarı dengeliydi. Rakip biraz baskı, pres yapınca oyuncularımız da o baskıdan çok fazla kurtulamadı ve rakip sürekli üstümüze geldi. Maçtan 1 puan almamız bizim için iyi bir motivasyon oldu. Oyuncularımı kutluyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi