AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kaçar:

"Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirip TBMM'deki kadın vekil oranını yüzde 25'e yükselteceğiz"

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kaçar:
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kaçar:
GİRİŞ 03.05.2015 20:16 GÜNCELLEME 03.05.2015 20:16

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, "Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirip TBMM'deki kadın vekil oranını yüzde 25'e yükselteceğiz" dedi.

Seçim çalışması kapsamında Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Kaçar, AK Parti'nin ülke genelindeki 99 kadın adayından en az 50'sinin seçilme olasılığının çok yüksek olduğunu belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Günü'nde koymuş olduğu yüzde 25 hedefine ulaşmak için tüm imkanlarıyla çalıştıklarını ifade eden Kaçar, şunları kaydetti:

"Başbakanımız, 'TBMM'deki kadın vekil oranını yüzde 25'in üzerine çıkaracağız' demişti. Bu hedefe ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Kahramanmaraş'ta daha önce tek kadın vekil olarak ben vardım. Halk öyle bir bağrına bastı ki onlarla çok güzel işler yaptık ve bu dönem bir adayımız daha oldu. Allah nasip ederse iki kadın vekil olarak meclise gireceğiz ve daha güzel hizmetlere imza atacağız. Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirip TBMM'deki kadın vekil oranını yüzde 25'e yükselteceğiz"

Geçen 4 yılda kadın haklarıyla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kaçar, önceliklerinin aile bütünlüğünü korumak olduğunu vurguladı.

Kadına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün azaldığını ifade eden Kaçar, AK Parti iktidarı öncesinde şiddet gören kadınlara hastanede tutanak bile tutulmadığını savundu.

Kaçar, Cumhuriyet tarihinde ilk defa AK Parti iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin araştırılmaya başlandığını, konuyla ilgili tüm bakanlıkların kendi alanında özel ekipler oluşturduğunu söyledi.

Bugün, Merve Kavakçı'nın seçilmesine rağmen meclise alınmadığının yıl dönümü olduğunu anımsatan Kaçar, AK Parti iktidarları sayesinde kadınların artık dimdik yürüdüğünü, seçim alanlarında kapalısıyla açığıyla el ele çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki