Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne ziyaretçi akını

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da Derinkuyu Yeraltı Şehri'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne ziyaretçi akını
Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne ziyaretçi akını
GİRİŞ 04.05.2015 11:57 GÜNCELLEME 04.05.2015 11:57

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatilini fırsat bilen yerli turistler, Derinkuyu Yeraltı Şehri'ne akın etti. Hafta sonuyla birleşen tatil süresince Derinkuyu Yeraltı Şehri'ni yaklaşık 12 bin kişi ziyaret etti.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs tatilinin hafta sonuyla birleşmesinin bölgelerine yaradığını belirterek, 3 günlük süreçte ilçenin yerli turistlerin akınına uğradığını söyledi.

Bölgenin en büyük yeraltı şehrinin ilçelerinde olduğunu kaydeden Balcı, tatilde Derinkuyu Yeraltı Şehri önünde 350 metreye varan kuyruklar oluştuğunu vurguladı. Balcı, "Kapadokya'nın göz bebeği, dünyanın en büyük ve en güzel yeraltı şehri 3 günlük tatille beraber ziyaretçi akınına uğradı. İlçemize gösterilen ilgiden dolayı memnunuz. Cuma günü dahil bu hafta sonu Derinkuyu Yeraltı Şehri'ni yaklaşık 12 bin kişi ziyaret etti" dedi.

Giriş ücretlerini yüksek bulduklarını kaydeden Balcı, "Özellikle yerli turistler bu paraları vermekte zorlanıyorlar. Bu fiyatların biraz daha aşağı çekilmesiyle ilçemizde turist patlaması yaşayacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...