Türkiye'yi bitirecek deprem!

İTÜ Maden Fakültesi’ndeki görevinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Naci Görür Nepal depremi sonrası bir kez daha uyarılarda bulundu.

Türkiye'yi bitirecek deprem!
Türkiye'yi bitirecek deprem!
GİRİŞ 04.05.2015 12:32 GÜNCELLEME 04.05.2015 12:44
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Nepal’in başkenti Katmandu’da önceki hafta meydana gelen 7,8’lik deprem İstanbul için olası deprem tahminlerini tetikledi. Profesör Doktor Naci Görür ise yaptığı açıklamalarla 'deprem' etkisi yarattı. Marmara depreminin ardından Türkiye meğer hiçbir şey yapmamış. Naci Görür 'Millet zannediyor ki Türkiye’de deprem araştırmaları yapılıyor, hayır yok öyle bir şey' diyerek sarsıcı gerçekleri anlattı. 

İSTANBUL DEPREMİ : 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK VE...

1999’dan bu yana bilim insanları olarak bizler, tehlikenin boyutunu, verebileceği hasarı, bu hasarı minimize etmek için ne yapılması gerektiğini, hatta depremin oluşabileceği zamanı dahi verdik. Marmara bölgesi en az 7,2 büyüklüğünde bir deprem bekliyor. Bu deprem belki Adalar’ın güneyindeki fayda olur, belki Adalar ile Orta Marmara çukurluğu, Marmara Ereğlisi’nin güneyindeki o hat üzerinde olabilir.

7,2 deprem meydana geldiği takdirde İstanbul çok şiddetli şekilde etkilenebilir. Çünkü İstanbul, yapı stokunun yüzde 60’ı mühendislik hizmeti görmemiş, deprem güvenliği olmadığı resmi ağızlarca söylenen bir kent. Bunun dışında yolları, altyapısı son derece gelişigüzel. İstanbul’un çok ciddi şekilde etkilenmesi üzerine de çalışmalar yapıldı zamanında; gerçi Boğaziçi Üniversitesi kayıp sayısını azaltıyor, bir ara 10 bin 15 binlere kadar indiler ama ben onun siyasi nedenlerden olduğunu düşünüyorum. 1999’dan sonra 30 sene içinde (eksi, artı 15) bir deprem beklendiği söylendi ve bu hâlâ geçerli.

YORUMLAR 11
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar tedbir alınırsa, alınsın iş olacağına varır. Japonya tusinamide ne oldu? En korunaklı evler seller altında kiprit kutusuna döndü Allah korusun
    Cevapla
  • e.b 8 yıl önce Şikayet Et
    ıncelem var denılıyor yapı denetım denılıyor hanı nerede atı alan uskudarı gecmıs mısalı ınceleme olmadı muttetce herkes kendı bıldıgınce adı malzeme kullanmakta eskıden ırmak tasları vardı sımdık onlar yok hazır beton hammadde yanı eskıye gore cok gevse malzeme bu gercek meydana yansıtılmıyor arastırın bakın
    Cevapla
  • gercekleri bilmelisiniz 8 yıl önce Şikayet Et
    turk kara sularina ameirkan israil yabanci hic bir savas gemisi solulmamali 99 debremi yapay debremdi denizin altinda faylara dosenen atom silahini patlatilmasiyla olan bir sey cunku denizden isik goruldugune dahi taniklar vardir, rus gemileri incelemeye geliyor ve oceri sokulmuyor.
    Cevapla
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah izin vermeden, bir yaprak dahi kıpırdamaz. İnsanlarımız kötülüklere layık olmayan bir davranış ahlakına bürünmeliler
    Cevapla
  • ölmüş eşek kurttan korkmazmış :) 8 yıl önce Şikayet Et
    millet zaten bitik. Okeye dönüyor...
    Cevapla
  • zeki Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul ve cıvarındaki deprem geçmiştir. Bel-Ki Karadenizde Samsun ve cıvarlarında meydana gelebilir. Ladik veya Bafra! Yine de en doğrusunu şüphessiz Yüce ALLAH bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim