Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünde bisikletli anma

Bursa'lı 100 bisikletli, pedal çevirerek Gelibolu ve Bursa Jandarma Taburu Şehitliği'ndeki atalarını andı

Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünde bisikletli anma
Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünde bisikletli anma
GİRİŞ 04.05.2015 12:35 GÜNCELLEME 04.05.2015 12:35

Bursalı 100 bisikletli, pedal çevirerek Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Gelibolu ve Bursa Jandarma Taburu Şehitliği'ndeki atalarını andı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Garnizon Komutanlığı ve Yeşil Pedal Bisiklet Derneğince düzenlenen etkinlik kapsamında Bursa'dan yola çıkan 100 bisikletli, Kireçtepe Jandarma Şehitliği'ni ziyaret etti.

Boş mermi kovanlarından savaş devam ederken yapılan anıtın önünde Ulu Önder Atatürk'ün bir fotoğrafının da önemli bir belge olarak tarihe not olarak düşüldüğü şehitliği ziyaret eden Bursa'lı bisikletli, Kaba Tepe Simülasyon Merkezi ile Kireçtepe Jandarma Şehitliği arasında 40 kilometre boyunca pedal çevirdi.

Daha sonra şehitlikte saygı duruşunda bulunan bisikletli İstiklal marşını okuyarak şehitler için dua etti.

Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yalçın Ataylar, bu etkinliğe katkıda bulunanlara ve şehitliğin düzenlenmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Dernek üyesi Ertan Güler ise, bölgede verilen mücadelenin tarihi önemini katılımcılarla paylaştı.

Bursa ve Gelibolu Seyyar Jandarma Taburlarının savaşın gidişatında kritik bir görev üstlendiğini hatırlatan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu taburlar mevcudunun altıda beşini şehit vermesine rağmen mücadeleden vazgeçmediler. Son görev bölgeleri olan Suvla Koyu ve civarını korurken çıkarma yapan takviyeli İngiliz tümenine karşı koydular. 10 bin kişilik İngiliz gücüne karşı 800 kişiyle kahramanca çarpıştılar. Burada düşmanı oyalamaları sayesinde Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal'in takviye olarak gelmesine imkan tanıdılar. Bu kadar önemli bir kahramanlık gösteren şehitlere vefa göstererek bu şehitliğe yeniden düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi