Genel seçimlere doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Samani:

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 04.05.2015 12:49 GÜNCELLEME 04.05.2015 12:49

Yeniden aday gösterilen AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, muhalefetteyken vaatlerde bulunmanın kolay olduğunu, önemli olanın ise iktidar sorumluluğu çerçevesinde vaatleri yerine getirebilmek olduğunu bildirdi.

Samani, yaptığı yazılı açıklamada, CHP ve MHP Genel Başkanlarının asgari ücret ile ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Muhalefetin asgari ücret konusunda açık arttırmaya girdiğini belirten Samani, şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP ayrı, HDP ayrı, MHP ayrı bir vaatte bulunuyor. Asgari ücreti adeta açık arttırmaya koydular. Bunun üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorlar. 'Yok mu artıran' demek lazım. İktidarda olmadıkları, iktidar sorumluluğunu taşımadıkları için rahatça konuşabiliyorlar. Önemli olan iktidar sorumluluğu içinde söylediklerini yerine getirebilmektir. Ama bunlarda sorumluluk bulunmadığı, atmanın da sağlığa zararı olmadığından açık arttırmaya çıkarak, asgari ücret konusu üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar."

Samani, 12 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin hiçbir seçimde popülizm yapmadığını vurgulayarak, muhalefetin ise aynı sorumluluk içerisinde olmadığını savundu.

"Muhalefetteyken vaatlerde bulunmak kolaydır. Önemli olan iktidar sorumluluğu çerçevesinde vaatleri yerine getirebilmektedir" ifadesini kullanan Samani, şunları kaydetti:

"Muhalefet 'şunu yaptık, bunu yaptık' diyemiyor. Milletimiz bunlara prim vermiyor. Kılıçdaroğlu ekonomi dengesini gözetmeden, ülkenin durumunu bilmeden vaatte bulunuyor. Biz ülkeye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini koyduk. Bu hedeflere ulaşmak için mahçup olacağımız bir sözü vermiyoruz. Torunlarımızın torunları düşündüğümüz için iktidar sorumluluğu çerçevesinde davranıyoruz. Türkiye güçlendikçe sorunlar azalacak. Ülkeyi rezil duruma sokanların beceriksizliğinden millet bedel ödedi. Biz milletimize sahip çıkmakla yükümlüyüz. Onuncu seçime girdik ve hamd olsun milletimiz bizi destekledi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'