Bozüyük'te "En büyük asker bizim asker" projesi

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik, "En büyük asker bizim asker" projesi kapsamında 15 engellinin 1 günlük temsili askerlik yapacağını bildirdi.

Bozüyük'te "En büyük asker bizim asker" projesi
Bozüyük'te "En büyük asker bizim asker" projesi
GİRİŞ 04.05.2015 13:46 GÜNCELLEME 04.05.2015 13:46

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte bu yıl 3'ncüsü düzenlenen proje kapsamında 2 yılda 29 engellinin temsili askerlik yaptığını belirterek, 1 günlük temsili askerliğin kendileri için bin güne bedel olduğunu söyledi.

15 asker adayının 11 Mayıs'ta Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında yemin edeceğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Projemizin amacı, engelinden dolayı askere gidemeyen vatandaşlarımızı bir gün de olsa temsili askerlik uygulamasıyla o atmosferi ve askere giderken ki örf ve adetleri yaşamaları. Proje kapsamında asker adayları için mevlit okunuyor, asker kınası ve eğlencesi düzenleniyor. Bu proje, engelli ve aileleri için gurur kaynağı. Engelli vatandaşlarımız, asker kamuflajı giyip yemin ediyor, asker karavanası yiyor ve terhis belgesi alıyor. Böylece engellilerimiz askerlik hevesini de almış oluyor. Günümüzde birçok kişi askerlik görevini yapmazken, engellilerimizin bu davranışının herkese örnek olmasını diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var