TÖRKAD Başkanı Alkış:

"Kendini rahat ifade eden toplumlar öz güvenli, girişimci, gelişmeye açık toplumlardır. Bu nedenle özgürlükçü bir anayasanın yapılmasının kaçınılmaz olduğu ortadadır"

TÖRKAD Başkanı Alkış:
TÖRKAD Başkanı Alkış:
GİRİŞ 04.05.2015 15:01 GÜNCELLEME 04.05.2015 15:01

Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) Başkanı Zeynep Alkış, özgürlükçü bir anayasanın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Alkış, yaptığı açıklamada, yeni anayasa konusunda siyasi partilere çağrıda bulunarak, seçimlerden sonra "Anayasa Meclisi" oluşturulup, yeni anayasa için harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Kadınlar açısından Anayasanın "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10. maddesinde "Devlet, kadın erkek arasında fiili eşitliği sağlamakla yükümlüdür" yazılmasını talep ettiklerini ifade eden Alkış, şöyle dedi:

"Kendini rahat ifade eden toplumlar öz güvenli, girişimci, gelişmeye açık toplumlardır. Bu nedenle özgürlükçü bir anayasanın yapılmasının kaçınılmaz olduğu ortadadır. Anayasa, emanetçisinin millet olduğu, onun tarafından kabul ve korunan, bunun üzerinde başka koruyucu kurumları kabul etmeyen bir anlayışla hazırlanmalıdır."

Seçimlerden sonra yeni bir sayfanın açılmasının yeni sivil bir anayasaya bağlı olduğunu ifade eden Alkış, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni Anayasa ile yol haritası şekillenmiş Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa etmeliyiz. Seçimlerden sonra derhal hazırlanması gereken özgürlükçü, ilerici, akılcı ve insan merkezli yeni anayasa çözüm sürecini de taçlandıracaktır. Yeni bir toplumsal sözleşmenin zorunluluk haline geldiği bir ülkede, bu hedefe hizmet etmeyen bir anayasa umut değil, hayal kırıklığı yaratacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi