TARBİL Projesi Diyarbakır’da tanıtıldı

Tarımsal İzleme ve Bilgi (TARBİL) Projesi tanıtım toplantısı Diyarbakır’da yapıldı.

TARBİL Projesi Diyarbakır’da tanıtıldı
TARBİL Projesi Diyarbakır’da tanıtıldı
GİRİŞ 04.05.2015 15:02 GÜNCELLEME 04.05.2015 15:02

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Kudret Berekatoğlu, öğretim üyeleri, teknik personeller ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Tarım ve Çevre Bilişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berk Üstündağ, projesi hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Üstündağ, burada yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan TARBİL Projesinin, dünya'nın en kapsamlı ve kazanım hedefi en yüksek bir sistem olduğunu söyledi.

Proje sayesinde tarla bitkilerinin ilçe bazında güncel rekolte tahmini ve parsel seviyesinde sürekli verim izlemesinin yapıldığını belirten Doç. Dr. Üstündağ, "Güncel verilere göre otomatik sulama ajanda optimizasyonu ile su kaynaklarının tasarruflu kullanımı, doğru gübre ve ilaç kullanımı ile sağlıklı gıda ve ekonomi tarımsal üretiminin bu sistem sayesinde gerçekleşiyor" dedi.

Doç. Dr. Üstündağ, ulusal düzeyde ortak veri toplama ve işleme sisteminden beslenen hassas tarım ve iyi tarım uygulamalarının bu sistemle gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı