Yıldırım Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları

Yıldırım Belediyesi, "Atıklarınıza Talibiz Kampanyası" kapsamında 69 mahallede 203 noktada kurduğu merkezle atıkları geri dönüşüme kazandırıyor.

Yıldırım Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları
Yıldırım Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları
GİRİŞ 04.05.2015 15:40 GÜNCELLEME 04.05.2015 15:40

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptığı yazılı açıklamada, daha temiz bir Yıldırım'a ulaşmada geri dönüşüm konusunun ilçenin geleceği için önemli olduğunu bildirdi.

Edebali, ''Temiz bir Yıldırım için geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bu sebeple Yıldırım'ın farklı noktalarında ve muhtarlıklarda vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz geri dönüşüm kutuları ile artık çöplerimiz çöp olmuyor, ekonomiye artı bir değer katıyor'' ifadesini kullandı.

Modern dünyada tüketim kültürünün önemli sorunlara yol açtığını vurgulayan Edebali, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız dönem tüketim kültürünün sonucu doğal kaynaklar heba ediliyor. Bunu engellemek adına şehrimizde atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Nisan ayında 405 ton çöp ve 1,5 ton atık yağı geri dönüşüme kazandırdık. Ayrıca okullarda düzenlediğimiz kampanya sayesinde 668 kilogram atık pil topladık. İlerleyen zamanda bu rakamların daha da yüksek olacağına inanıyorum. Artık yaptığımız çalışmalar ile belirlediğimiz hedef, 'yeşil ve yaşanabilir Yıldırım'ı gelecek nesillere aktarmaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular