Trabzon'daki 1 Mayıs gerginliği

KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İkinci: -"Halkımızı tarihine ve özüne yakışır bir biçimde sağduyu içinde davranmaya ve şehrimizin demokratik yaşamı konusunda sorumluluk almaya davet ediyoruz"

Trabzon'daki 1 Mayıs gerginliği
Trabzon'daki 1 Mayıs gerginliği
GİRİŞ 04.05.2015 16:42 GÜNCELLEME 04.05.2015 16:42

KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, Trabzon'da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliğinde HDP'yi gruba gösterilen tepkiye ilişkin, "Halkımızı tarihine ve özüne yakışır bir biçimde sağduyu içinde davranmaya ve şehrimizin demokratik yaşamı konusunda sorumluluk almaya davet ediyoruz" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, KESK, CHP, ÖDP, Halkevleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları adına konuşan İkinci, düşünce ve ifade özgürlüğünün, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının en temel hürriyetlerden olduğunu söyledi.

İkinci, 1 Mayıs kortejinde HDP üyelerine yönelik saldırıyı, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününe yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Yürürlükte bulunan yasalara uygun olarak gerekli izinler alınarak düzenlenen miting kortejine müdahale hiçbir şekilde kabul edilemez. 1 Mayıs günü yaşananlarla halkımızın yaşlısı, genci, kadını, çocuğu ile katıldığı kutlamalara gölge düşürmüş, ülkemiz için de bulunduğu seçim sürecinde toplumsal iklim zehirlenmek istenmiştir" diye konuştu.

Trabzon Valiliğinin, bilgi ve izni dahilinde düzenlenen bir mitingin barış, huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlayamadığını iddia eden İkinci, "En temel demokratik hakların kullanımına ilişkin yaratılmak istenen olumsuz iklim karşısında başta valilik olmak üzere tüm yetkililere düşen görev, şehirde yaratılmak istenen gerginliği düşürecek ve bu tür hadiselerin tekrar etmemesi için ivedilikle adımlar atmasıdır" ifadesini kullandı.

"Gerginlik ikliminin parçası olmayacağız"

İkinci, 1 Mayıs günü yaşanan hadiselerin Trabzon'a ve Türkiye'ye bir faydasının olmadığına işaret ederek, hiçbir şekilde barış ve huzur ikliminin bozulmasına hizmet edecek gerginlik ikliminin parçası olmayacaklarını söyledi.

Tüm halkı sağduyulu olması gerektiğini belirten İkinci, "Halkımızı tarihine ve özüne yakışır bir biçimde sağduyu içinde davranmaya ve şehrimizin demokratik yaşamı konusunda sorumluluk almaya davet ediyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı