Müzeler Genel Müdürü Kocapınar, Muğla'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Milas ilçesinde incelemelerde bulundu.

Müzeler Genel Müdürü Kocapınar, Muğla'da incelemelerde bulundu
Müzeler Genel Müdürü Kocapınar, Muğla'da incelemelerde bulundu
GİRİŞ 04.05.2015 16:50 GÜNCELLEME 04.05.2015 16:50

Hekatomnos Anıt Mezarı alanında düzenlenen "Uzunyuva Hanedan Mezarı Odası Mimari Projesi ve Arkeopark Alanı Çevre Düzenleme Projesinde Yürütülen Çalışmalar" toplantısına katılan Kocapınar, daha sonra Milas Müze Müdürlüğü sorumluluk alanı içerinde bulunan Euromos Antik Kenti ve Gümüşkesen Mezar Anıtı ile Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarını inceledi.

Muğla Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik, Bakan Ömer Çelik'in Muğla'daki turizm faaliyetlerinin ve ören yerlerinin daha iyi bir tanıtılması için talimatları olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Müzeler Genel Müdürü Kocapınar başkanlığında bölgedeki kazı başkanları ve müdürlük çalışanları ile toplantı yaptıklarını anlatan Çelik, kazıların yerinde incelendiğini, bölgedeki kültür varlıklarının turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalara hız verildiğini kaydetti.

Toplantıya Kocapınar'ın yanı sıra Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz, Uygulamalar Daire Başkanı Yakup Harmanda, Müze Uygulamalar Şube Müdürü Çağlayan Yaman, İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvarı Müdürü Ali Osman Avşar, İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Muğla Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erge, Uzunyuva Menandros Kurtarma Kazısı Bilimsel Danışmaları Prof. Dr. Fahri Işık, Prof. Dr. Cengiz Işık, Prof. Dr. Adnan Diler ile diğer yetkililer katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor