Gökhan Zan, organ bağışı kampanyası başlatacak

Galatasaraylı futbolcu Gökhan Zan, memleketi Hatay'da ziyaret ettiği Vali Ercan Topaca'dan, başlatmak istediği organ bağışı kampanyası için destek istedi.

Gökhan Zan, organ bağışı kampanyası başlatacak
Gökhan Zan, organ bağışı kampanyası başlatacak
GİRİŞ 04.05.2015 17:51 GÜNCELLEME 04.05.2015 17:51

Vali Topaca, ziyarette yaptığı konuşmada Hatay'ın yetiştirdiği ve Galatasaray Spor Kulübü'nün değerli oyuncusunu ağırlamaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Gökhan'ın Zan'ın başlatmayı düşündüğü organ bağışı kampanyasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Topaca, güzel sonuçlar alınacağına inandığını kaydetti.

Hatay'ın isminin duyulması, başarılı insanların çıkması anlamında iyi örneklerin hep teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

''Bu anlamda Gökhan beye çok teşekkür ediyorum. Gençlerimize, çocuklarımıza başarı ve hayat için iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum. Onların gerek ahlakıyla gerekse de çalışmasıyla ve futboldaki disipliniyle gençlerimiz tarafından örnek alınabilecek başarılı bir hemşehrimiz olduğunu ifade etmek istiyorum. Sporda kendilerine başarılar diliyorum. Bir Galatasaraylı olarak güzel şampiyonluklar diliyorum. Spor, centilmenliktir. Başarılı olanın kazanması önemlidir. Spor barıştır. Sporda rekabet olabilir ama kavga olmaz.''

Gökhan Zan da bir süre önce annesine böbrek nakledildiğini, bu süreçte yaşadığı sıkıntılardan yola çıkarak organ nakli bekleyen insanlara destek amacıyla bağış kampanyası başlatmak istediğini söyledi.

Vali Topaca'dan da kampanyaya destek istediğini aktaran Zan, ''Halkımız için bir şeyler yapmak istiyorum. Annem, yıllardır böbrek nakli konusunda sıkıntı çekti. Diyalize bağlı insanlar hayat bekliyor. Buna, 'hayata bağış' diye bakıyorum. Çocuklarımız koşsun, eğlensin ve gülebilsin istiyorum. Gerçekten bu sıkıntıyı çeken anlıyor ve ben bunu çeken biri olarak Valimizin önderliğinde organ bağışı kampanyası başlatmak istiyorum'' dedi.

Vali Topaca, Zan'a, Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yerde yetişen kamışlardan yapılmış ney hediye etti. Zan da Topaca'nın adının yazılı olduğu Galatasaray forması ile karşılık verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu