Kahramanmaraş'ta "Kitap Şenliği"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Pazarcık ilçesinde "Kitap Şenliği" başladı.

Kahramanmaraş'ta "Kitap Şenliği"
Kahramanmaraş'ta "Kitap Şenliği"
GİRİŞ 04.05.2015 18:41 GÜNCELLEME 04.05.2015 18:41

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, hükümet konağı önünde düzenlenen şenlikte, ilçede böyle bir şenliğin başlamasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Kitap okunmasının teşvik edilmesi bakamından şenliklerin önemine dikkat çeken Boztepe, "Ben kitap okuma kültürünün yaygınlaşması, benimsenmesi, bir ölçüde rekabet ortamına dönüşmesine imkan vermesinden dolayı, bu etkinliğin ilçemizde, merkezi bir yerde açılması büyük mutluluk verici bir tablodur. Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ ise Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde başlattıkları kültür faaliyetlerine devam etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Büyükşehir statüsüyle genişleyen sınırlarda 1 milyon 76 bin kişiye hizmet götürmekle hükümlü bir belediye haline geldiklerini anımsatan Yanardağ, "Kitap insanların vazgeçilmez dostlarından bir tanesidir. Bize hiç küsmeyen, darılmayan, bizleri sabırla bekleyen dosttur. Dolayısıyla böyle bir etkinliğin dostluğun başlangıcı noktasında önemsediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu etkinliğin belki de en güzel taraflarından birisi öğrencilerin kumbaraları vasıtasıyla biriktirdikleri paralarla almaları noktasında önemsiyoruz. Çünkü harçlıklardan arttırılan paralar yeni dostluklar kazanmaya vesile olacaktır" diye konuştu.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nabi Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, öğrenciler ve velileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!