DÜ'de, "Hep Beraber Sanat" adlı fotoğraf sergisi

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) "Hep Beraber Sanat" adlı karma fotoğraf sergisi açıldı.

DÜ'de, "Hep Beraber Sanat" adlı fotoğraf sergisi
DÜ'de, "Hep Beraber Sanat" adlı fotoğraf sergisi
GİRİŞ 04.05.2015 19:04 GÜNCELLEME 04.05.2015 19:04

Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında DÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca Kongre Merkezi fuaye alanında düzenlenen serginin açılışında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, kültür ve sanatın, toplumun olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da DÜ ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilen birçok faaliyet olduğunu ifade eden Aksoy, bu kapsamda bir kültür sanat etkinliğinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Aksoy, bu sanat şölenini, Diyarbakır'da kültür ve sanata insanların ilgisini çekmek açısından önemli bir faaliyet olarak gördüğünü vurguladı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da, sanatın, insanda nezaket, incelik, usul, esas, ölçü, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularını geliştiren, insanın ruhunu okşayan, insanı mutlu eden bir uğraş olduğunu ifade etti.

"Türkiye'de bir ilk olan Bulgaristan ve Azerbaycan ile işbirliği halinde düzenlediğimiz, 'Uluslararası Müzik ve Dans' kongresi bu hafta yapılacak. Kongreye katılacak yurtdışından ve Türkiye'den 100'ü aşkın konuğumuzun bu sergimizi de ziyaret etmesinin önemli olacağını düşündük" diyen Saraç, bu sayede Diyarbakır'a gelecek konuklara kentin güzelliklerini tanıtma fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Daha sonra Vali Aksoy ve Rektör Saraç tarafından serginin açılışı yapıldı.

Saraç, Vali Aksoy'a bir tablo hediye etti.

Seramik heykel, kutu, tabak çalışmaları, yağlıboya, guaş boya, akrilik, alüminyum kabartma tablolar, çeşitli rölyefler, karakalem, karikatür, özgün baskı çalışmaları, fotoğraflar, vitray boyamaları, tel kırma, ebru, hat, tezhip çalışmaları, ebru tekniğiyle renklendirilmiş kullanım eşyalarını içeren yaklaşık 500 eserin beğeniye sunulduğu serginin 8 Mayıs'a kadar ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Açılışa, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici, Sanat Danışmanı Doç. Dr. Evren Daşdağ ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!