"Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı"

Diyarbakır'da "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" kapsamında eğitilen 780 rehber öğretmene düzenlenen törenle sertifikaları verildi

"Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı"
"Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı"
GİRİŞ 04.05.2015 19:26 GÜNCELLEME 04.05.2015 19:26

Yeşilay Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" kapsamında eğitim alan 780 rehber öğretmene sertifikaları verildi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Taner Bircan, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, Yeşilay Derneği Diyarbakır Şubesi yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeşilay Derneğinin faaliyetlerine ilişkin sinevizyon gösterimi sonrası konuşan Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Seylan, en önemli hedeflerinin gençler olduğunu ama sadece gençlere yönelik faaliyet yapmadıklarını söyledi.

Seylan, Türkiye genelinde 70 ilde çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir çok kurum ile işbirliği yaparak eğitim ve bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığında 60 eğitmene ders vererek çalışma yaptık. Eğitim verdiğimiz insanlar da kendi kontrolündeki insanlara eğitim vererek daha geniş kitlelere ulaşıyorlar. Türkiye genelinde 70 ilde bu çalışmalarımızı tamamladık. 26 bin öğretmenimize bu eğitimi vererek onları topluma daha faydalı olmalarını sağladık."

Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Ay ise, dünyada günde 17 bin civarında insanın madde bağımlılığından dolayı öldüğüne dikkati çekerek, "Böyle büyük bir felaketle mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Türkiye'de ulaşamayacağımız hiç kimsenin olmaması gerekiyor. Bağımlılıkla mücadelede bir savaş başlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitim alan 780 rehber öğretmene sertifikaları verildi.

Tören sonunda derneğin çalışmalarına emeği geçenlere plaket takdim edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek