Muş'ta karla mücadele çalışmaları

Muş İl Özel İdaresi, 9 köyü birbirine bağlayan ve kış boyunca kapalı olan Üçevler grup köy yolunun açılması için çalışma başlattı

Muş'ta karla mücadele çalışmaları
Muş'ta karla mücadele çalışmaları
GİRİŞ 04.05.2015 19:46 GÜNCELLEME 04.05.2015 19:46

Muş İl Özel İdaresi, yüksek kesimlerdeki köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 9 köyü birbirine bağlayan ve kış boyunca kapalı olan Üçevler grup köy yolunun açılması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Grup köy yolunun kapalı olması nedeniyle köylülerin Şenyayla bölgesinden ulaşımı sağladığını belirten Yentür, grup köy yolunun açılmasıyla vatandaşların büyük bir sıkıntıdan kurtarılacağını söyledi.

Dokuz köy ve 13 mezrada yaşayan vatandaşların, köylerine daha kısa yoldan ulaşmasını sağlamak için 23 kilometrelik yolu açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Yentür, "Köylüler diğer yoldan köylerine ulaşmak için iki saat daha fazla yolculuk yapmak zorunda kalıyordu. Bu yol açılırsa, vatandaşlarımız bir saatten daha kısa zamanda evlerine ulaşabilecekler. Mayıs ayına girilmesine rağmen kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bölgede ekiplerimiz zor şartlar altında çalışma yürütüyor" diye konuştu.

Yentür, on gün sürecek çalışmanın ardından yolu ulaşıma açmayı planladıklarını dile getirerek, "Kar kalınlığının fazla olması nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Her türlü zorluğa rağmen vatandaşlarımızın yol sıkıntısını gidermek için aralıksız çalışacağız" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu