"Uluslararası Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi"

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) "Uluslararası Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi" gerçekleştirildi.

"Uluslararası Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi"
"Uluslararası Spor, Eğitim ve Sağlık Bilimleri Kongresi"
GİRİŞ 04.05.2015 20:00 GÜNCELLEME 04.05.2015 20:00

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde, SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Bulgaristan Sofya Ulusal Spor Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenen kongrede, tıp, eczacılık, sağlık bilimleri, mühendislik, eğitim bilimleri, spor ekonomisi ve ilahiyat temel başlıkları altında sporun bütün yönleri disiplinler arası bir bakışla masaya yatırıldı. Futbol, mehter ve sema ile ilgili biyomekanik analizler yapıldı. Ünlü futbol adamları çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Kongrede, ayrıca, Heidelberg Üniversitesi Spor ve Spor Bilimi Enstitüsü'nden Prof. Gerhard Huber, "Kanser ve Spor" konusunda bir sunum yaptı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, Bulgaristan Sofya Ulusal Spor Akademisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Daniela Dasheva, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Sakarya Üniversitesi'nde böyle önemli bir kongrenin yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, kongrenin hayırlı ve başarılı olmasını diledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise disiplinler arası çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Sakarya Üniversitesi olarak disiplinler arası çalışma ve ortak çalışma kültürünü öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize yaymak için çalışıyoruz. Artık dünyada da disiplinler arası çalışma kaçınılmaz oldu. Böyle çok yönlü bir kongreyi hazırlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SAÜ Rekreasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Nedim Çetin de ilk kez düzenledikleri kongrede genel spor bilimleri çerçevesinde bir çok branş üzerine çalışmaların sunulduğunu söyledi. Kongreyle tıp-spor, sağlık-spor, eğitim-spor, din-spor ilişkisi üzerine yapılan çalışmalar, tüm bu disiplinlerin birbiri ile olan ilişkisi ve ortaklaşa yapılacak çalışmaların çoğalmasını amaçladıklarını belirten Çetin, "Kongre'nin gerçekleşmesi için yardımlarını esirgemeyen Sakarya Valimiz Hüseyin Avni Coş'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Elmas, kongreye katkılarından dolayı Vali Coş'a plaket takdim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı