KPSS operasyonunda 4 TRT çalışanı tutuklandı

2010 yılında KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında TRT Genel Müdürlüğünde çalışan 4 kişi tutuklandı.

KPSS operasyonunda 4 TRT çalışanı tutuklandı
KPSS operasyonunda 4 TRT çalışanı tutuklandı
GİRİŞ 05.05.2015 09:40 GÜNCELLEME 05.05.2015 09:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı.

Soruşturma kapsamında TRT Genel Müdürlüğü'nde teknik personel olarak çalıştığı tespit edilen 5 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

"Suç örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "suç delillerini yok etme", "görevi kötüye kullanma" ve "yasaklanan bilgileri açıklama ve temin etme" suçlarından E.Y., S.M., A.K., S.Ç., ve H.E. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan zanlılardan H.E. ise, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının itirazıyla tekrar gözaltına alındı.

"2010 KPSS'ye öğretmen olmak için giren birçok adayın öğretmenliği bir kenara bırakarak TRT'ye geçtiği" iddialarının ardından paralel örgütün yargı ve emniyetten sonra TRT'ye de el attığı belirlendi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu ülkeyi ele geçirmeye uğraşacağınıza düşman bir ülkeyi ele geçirmeye çalışsaydınız kahraman olurdunuz. Siz hangi ülke adına bu ülkeyi ele geçiriyorsunuz. Bunun tam adı vatan hainliğidir.
    Cevapla
  • Bir Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel her yer bunlardan temizleniyor da bunların bıraktığı boşluğu solcu bir takım kimseler doldurmasın, buna dikkat!
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin sizi! Gelin Kardeşim Tövbe edin ki kurtuluşa eresiniz Rabbim affedicir bizleri affetsin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor