Genel seçime doğru

AK Parti Isparta Milletvekili Özel: - "Sırf seçim kazanmak uğruna bu millete bedel ödetmeye hakkımız var mı? Ekonominin gereği çarkları neyse onu yapalım"

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 05.05.2015 10:55 GÜNCELLEME 05.05.2015 10:55

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, "Sırf seçim kazanmak uğruna bu millete bedel ödetmeye hakkımız var mı? Ekonominin gereği, çarkları neyse onu yapalım" dedi.

Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin "yanıltıcı" olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu'na vaatlerin kaynağı sorulduğunda, kendisinin hesap uzmanı olduğu yönünde cevap verdiğini hatırlatan Özel, "Onun SSK Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye'nin ne hale geldiğini, SSK'nın ne hale geldiğini, ilaç kuyruklarını, doktor kuyruklarını, vatandaşın ne çektiğini biliyoruz. Şimdi ellinde olmayan bir kaynağı dağıtmak çok kolay" dedi.

Seçim çalışması kapsamında bir köyü ziyaret ettiğini ve oradaki bir vatandaşın, "Eğer böyle bir imkan varsa mevcut iktidar, iktidarını kaybetmemek için bunu zaten verir" dediğini anlatan Özel, "Köydeki vatandaşımız Kılıçdaroğlu'nun bu tür boş hayal, ham hayal dolu taahhütlerine, beyanlarına inanmıyor. BunA kaynak olarak da mevcut Hazine'yi, Merkez Bankası döviz rezervlerini göstermiş olması, Türkiye'yi çok hızlı bir şekilde iflasa götürmenin adımları olarak da algılanabilir" diye konuştu.

"Bu adamın sırtında yumurta küfesi yok"

Özel, Kılıçdaroğlu'nun kaynak olarak Merkez Bankası rezervlerini göstermesinin "siyasi etiğe uygun olmadığını" savundu. Türkiye'nin 2001 krizinden ve koalisyonlardan büyük zarar gördüğünü anlatan Özel, "Bu, bekara karı boşamak gibi bir şey oluyor. Bu adamın sırtında yumurta küfesi yok. 'Eldeki, avuçtaki her şeyi bitireyim, size çırılçıplak bir ülkeyi yine teslim edeyim' diyor" dedi.

Bu vaatlere bütçenin bir yıl bile dayanmayacağını belirten Özel, Türkiye'nin sonunun Yunanistan gibi olacağını iddia etti. Türkiye'yi bu hale getirmeye kimsenin hakkı olamayacağını vurgulayan Özel, AK Parti'nin seçim ekonomisi uygulamadan, boş vaatte bulunmadan çalıştığını anlattı.

Akaryakıta son bir haftada üç kez zam olduğunu hatırlatan Özel, şöyle konuştu:

"Az veya çok, geçmiş zamanlarda bunu seçime giderken hiçbir iktidar yapmazdı. Bir şey yapılacaksa zamanında yapılmazsa bunun faturası daha sonra ağır şekilde çıkıyor. Otomatiğe bağlanmış bir formül var. Dış piyasadaki maliyeti hesaplanıyor, bunlar otomatik olarak yapılıyor. Siyasiler de bunun dışında değil. Ekonomi gereği popülist davranışları yerinde yapmazsan bunu ileride vatandaşa faturası çok ağır oluyor. Seçime giderken kesenin ağzını açabiliriz. Şuan emekliye 100 lira zam yapıldı. 100 değil 500 lira da yapabilirdik. Memura farklı bir şey yapabilirsin. Herkese verebilirsin seçime giderken. Bunun ileride ülke ekonomisine getireceği faturası önemli. Faturayı ödetmeye sırf seçimi kazanacağım diye hakkımız var mı? Sırf seçim kazanmak uğruna bu millete bedel ödetmeye hakkımız var mı? Ekonominin gereği, çarkları neyse onu yapalım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı