Muş'ta şeker pancarı ekimi sürüyor

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Nizamettin Güler, kentte pancar ekiminin devam ettiğini ve bugüne kadar 36 bin dekar alanda ekim gerçekleştirildiğini söyledi.

Muş'ta şeker pancarı ekimi sürüyor
Muş'ta şeker pancarı ekimi sürüyor
GİRİŞ 05.05.2015 11:02 GÜNCELLEME 05.05.2015 11:02

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 3 bin 758 çiftçinin, 2015-2016 kampanyası çerçevesinde, 40 bin dekar alanda pancar ekimi yapacağını bildirdi.

Güler, şunları kaydetti:

"Bu yıl ki kotamız 325 bin ton. Çiftçimiz tarafından bu güne kadar 36 bin dekar alanda pancar ekimi yapıldı. Ancak havaların sürekli yağışlı geçmesi dolayısıyla pancar ekiminde aksamalar yaşanmakta. Her yıl olduğu gibi bu yıl da beklentilerimiz daha kaliteli ve temiz pancar almak. Pancar rekoltesinde artış bekliyoruz. Bu yıl da pancar veriminin yüksek olmasını bekliyoruz. Çiftçilerimizle sürekli görüşüyoruz. Görevliler personelimiz sürekli sahada çalışma yapıyor."

Fabrikanın başına geçtikten sonra oluşturulan ekiple çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güler, geçen yıl çok başarılı bir sezon geçirdiklerini ve bu yıl da aynı başarıyı sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Fabrikanın ekonomik anlamında kente büyük katkı sağladığını dile getiren Güler, "Fabrika personelleri ve vatandaşlar, fabrikaya sahip çıkıyor. Sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Çünkü bir bütün halinde fabrika, yaklaşık 250 bin kişinin faydalandığı bir sanayi kuruluşudur" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu