"Muhtar Bilgi Sistemi" tanıtıldı

Muhtarların taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi" Kırklareli’nde tanıtıldı.

"Muhtar Bilgi Sistemi" tanıtıldı
"Muhtar Bilgi Sistemi" tanıtıldı
GİRİŞ 05.05.2015 12:58 GÜNCELLEME 05.05.2015 12:58

Kırklareli Valiliği koordinasyonunda, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Mahalli İdareler Müdürü Alaaddin İkican tarafından sinevizyon eşliğinde sistem anlatıldı.

Sistemin muhtarların yönetime katılımını sağlamak için önemli olduğunu belirten İkican, "Muhtarların taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi"nin devreye girmesi, köy ve mahalle muhtarlarınca memnuniyetle karşılandı" şeklinde konuştu.

Sistemin işleyişini anlatan İkican, şu bilgileri verdi:

"Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, geliştirilen Muhtar Bilgi Sistemi ile, muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini elektronik ortamda ilgili valilik ve belediyelere iletecek. Sistem üzerinden gelen talepler, valilik alt birimlerini ilgilendiriyorsa valilik tarafından ilgili il müdürlüklerine iletecek ve sistem üzerinden süreçlerin takip edilmesi sağlanacak. Belediyeleri ilgilendiren talepler ise belediyelerin kendi bünyelerinde tamamlanacak olup ayrıca alt birimlerine yönlendirme yapılmayacak. Böylece, muhtarlıklar tarafından vatandaşlara sunulan hizmetlere yönelik ihtiyaçların elektronik ortamda kesintisiz, hızlı ve sürekli bir şekilde takip edilmesi ve sonuçlandırılması sağlanmış olacak. Bu amaç doğrultusunda muhtarlarımıza kurumsal bir e-posta adresi tanımlanmış, tüm muhtarlarımıza hitap edecek bir web sitesi geliştirilmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması