Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Amasya'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası
GİRİŞ 05.05.2015 13:06 GÜNCELLEME 05.05.2015 13:06

Amasya Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen programa, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Artunay, Trafik Haftası kapsamında yapılan çalışmalar ve Amasya'daki trafik sorunlarının azaltılmasına yönelik projelerle ilgili bilgiler aktardı.

Çomaktekin, ise yaptığı konuşmada, haftanın çevre, insan ve araçların etkileşimi esnasında ortaya çıkan sorunların çözüm önerilerini ortaya koyma ve toplumsal duyarlılık oluşturma açısından son derece önemli bir hafta olduğunu söyledi.

Trafik kazalarının sebeplerine bakıldığında aşırı hız ve alkol kullanımı gibi sebeplerin görüldüğünü hatırlatan Çomaktekin,

''Çözüm olarak bu noktada yoğunlaşmamız ve eğitime önem vermemiz gerekiyor. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımız, gerekse Emniyet Teşkilatımız ve ilgili diğer kuruluşlarımızla beraber güzel projeler üreterek, insanlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Trafik kurallarına uymayı bir yaşam tarzı haline getirmeliyiz. O zaman sorunların ve denetimlerin azaldığını göreceğiz. Toplumsal olarak daha çok huzurlu ve mutlu olacağız'' dedi.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan eğitim pistinde, öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Çomaktekin programın sonunda çocuklara hediyeler verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında