Atıkların enerjiye dönüşümünde Japon işbirliği

Katı atık depolama sahasında metan gazından, içme suyu ana hattına kurulan tribünle sudan, güneş enerjisinden ve son olarak inşaatına başlanan çamur yakma tesisinden elektrik üretimi gibi projelerle yenilenebilir enerji kullanımı konusunda çeşitli adımlar atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, JICA işbirliğinde atıklardan daha fazla enerji üretimi çalışmalarına hız veriyor.

Atıkların enerjiye dönüşümünde Japon işbirliği
Atıkların enerjiye dönüşümünde Japon işbirliği
GİRİŞ 05.05.2015 13:44 GÜNCELLEME 05.05.2015 13:44

Japonya'da uzun yıllardır atıktan enerji elde etme teknolojisi konusundaki çalışan Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), deneyimlerini aktarmak için Türkiye’den seçiler 5 pilot ilden biri olan Bursa’da çalışmalara başladı.

Japan International Cooperation Agency (JICA) araştırma takımı kendi metodolojilerine göre belediye atıklarını mutfak atıkları, plastik, kağıt, karton, cam, yanabilir gibi 17 kategoride inceleyerek atık karakterizasyon çalışmasını gerçekleştirdi.
Proje sayesinde ilgili belediyelerle Japon teknolojisi konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak ve Türkiye'de atıktan enerji eldesi sektörünün gelişmesine katkıda bulunulacak.

Ağustos 2015'te tamamlanması planlanan çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı da atık yönetimi konusunda sahip olduğu bilgileri JICA takımı ile paylaştı.

Japonya'da uzun yıllardır var olan atıktan enerji teknolojisi konusundaki deneyimlerini Türkiye'ye aktaracak olan JICA, çalışma sahası olarak Sakarya, Kocaeli, Antalya, İzmir ve Bursa’yı pilot il seçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı