Dursunbey'den kısa kısa

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale gezileri başladı

Dursunbey'den kısa kısa
Dursunbey'den kısa kısa
GİRİŞ 05.05.2015 13:57 GÜNCELLEME 05.05.2015 13:57

Dursunbey Belediyesinin, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale gezileri başladı.

Dursunbeyli kadınlardan oluşan oluşan 92 kişilik ilk kafile, Şehitler Anıtı önünden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan tarafından Çanakkale'ye uğurlandı.

Bahçavan, "Zaferin 100. Yılında Dursunbey'den Çanakkale'ye" adı altında düzenlenen tarihi ve kültürel gezide ilçedeki kadınları bir ay boyunca Çanakkale'ye götüreceklerini belirterek, "Bu kapsamda ilk kafile hareket etti. Çanakkale gezileri, bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor. Haftada 6 otobüs, Çanakkale'ye gidecek" dedi.

Bu yıl binlerce Dursunbeyli'ye Çanakkale ruhunu yaşatmak istediklerini dile getiren Bahçavan, "Kadınlarımıza Ecebat, Gelibolu, Anıt, Şehitlik, Seddülbahir, Alçıtepe, Tabya ve siperler arasında milletin var olma mücadelesine tanıklık ettireceğiz. Çanakkale'de profesyonel gezi rehberlerince gün boyunca hem görerek hem de dinleyerek tarihi zaferle ilgili bilgilerini pekiştirecekler" diye konuştu.

Orman mühendisliği öğrencileri Dursunbey'e geldi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Ormancılık Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, teknik gezi için Dursunbey'e geldi.

Karaçamı ile ünlü Dursunbey'de ormancılık faaliyetlerini uygulamalı gözlemleyebilmek ve bilgi toplamak için gelen öğrenciler, Dursunbey ve Alaçam Orman İşletme Müdürlüklerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı, iki öğretim üyesi ve 29 öğrencinin katıldığı teknik gezinin Dursunbey ayağının bir, Balıkesir ayağının ise 2 gün sürdüğünü belirterek, "Herşey kitapta yazdığı gibi değil. Öğrencilerin bazı uygulamaları yerinde görmeleri çok önemli" dedi.

Dursunbey Orman İşletme Müdürü Ahmet Özdemir ise yaptıkları çalışmalardan öğrencilerin faydalandıklarını düşündüğünü ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü