Balıkesir'deki kuş gribi karantinası

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Dönmez: - "Kuş gribi virüsü nedeniyle tavukları telef olan veya itlaf edilen işletmeciler, özellikle yurt dışına yönelik taahhütlerini yerine getiremediği için mağdur oldu"

Balıkesir'deki kuş gribi karantinası
Balıkesir'deki kuş gribi karantinası
GİRİŞ 05.05.2015 14:00 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:00

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, kuş gribi virüsü nedeniyle tavukları telef olan veya itlaf edilen işletmecilerin, özellikle yurt dışına yönelik taahhütlerini yerine getiremediği için mağdur olduğunu söyledi.

Dönmez, düzenlediği basın toplantısında, kuş gribi virüsünün, Edincik Mahallesi'nde yumurta üretimi amaçlı bir işletmede ortaya çıktığını anlattı.

Kuş gribi vakası nedeniyle bölgede karantina uygulamasının sürdürüldüğünü dile getiren Dönmez, şöyle konuştu:

"Bölgede ürettikleri yumurtaları Kuzey Irak başta olmak üzere yurt dışına ihraç eden üreticilerimiz var. Kuş gribi virüsü nedeniyle tavukları telef olan ve itlaf edilen karantina altındaki tesislerin işletmecileri, özellikle yurt dışına yönelik taahhütlerini yerine getiremediği için mağdur oldu. Taahhütlerini yerine getirmediklerinden ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu konuda üreticilere gerekli desteğin sağlanması gerekiyor."

Dönmez, Bandırma ve çevresinde günde yaklaşık 2,5 milyon yumurta üretildiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?