Genel seçimlere doğru

MHP Antalya Milletvekili Adayı Parlak: - "Son beş yılda Türkiye'de açılan AVM sayısı yüzde 47 arttı. Esnaf ve sanatkarımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı"

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 05.05.2015 14:09 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:09

MHP Antalya Milletvekili Adayı Güray Parlak, "Son beş yılda Türkiye'de açılan AVM sayısı yüzde 47 arttı. Esnaf ve sanatkarımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı" dedi.

Parlak, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin ardından toplumun tüm kesimlerinin MHP sayesinde rahat bir nefes alacağını söyledi. MHP iktidarında Perakende Ticaret Yasası'nda düzenlemeye gidileceğini belirten Parlak, "Son beş yılda Türkiye'de açılan AVM sayısı yüzde 47 arttı. Esnaf ve sanatkarımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı" dedi.

MHP iktidarında büyük market zincirlerinin de şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardı getirileceğini kaydeden Parlak, "Bu standarda uymayan mevcut şubelerin bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecektir. Bu çerçevede AVM Yasası olarak anılan yasa tümüyle yenilenecektir" diye konuştu.

Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkara o işyerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirileceğini ifade eden Parlak, şunları söyledi:

"Esnaf ve sanatkarların gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatılacaktır. Emeklilik döneminde faaliyetine devam edenlerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi de tümüyle kaldırılacaktır. Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkarın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Esnaf ve sanatkarı, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için Borç Sarmalından Çıkış Projesi uygulamaya konulacaktır. Esnaf ve sanatkarın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak, tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçilecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"