Kırıkkale’de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

TÜBİTAK destekleri ile Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Kırıkkale’de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Kırıkkale’de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
GİRİŞ 05.05.2015 14:10 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:10

Açılış kurdelesini kesen Vali Ali Kolat, lise öğrencileri tarafından yapılan "Fen Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilimler" projelerini gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Kolat, burada yaptığı açıklamada, fuarda çok güzel çalışmaların bulunduğunu, öğrencilerin kabiliyetlerini sergildiklerini söyledi.

Fuarda çok başarılı çalışmaların olduğuna değinen Kolat, "Hem çocuklarımızı tebrik ediyorum hem de okul yönetimini tebrik ediyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar şimdiden yaptıkları bu çalışmaları ileriye taşıyarak ülkemizin teknolojik anlamda gelişmesine çok ciddi katkıları olacaktır. Çok ümit verici çalışmalar var. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

Proje koordinatörü ve kimya öğretmeni Ufuk Güven de fuarda 52 projenin yer aldığını belirterek, öğrencilerin derslerde öğrendiklerini uygulamalı olarak öğretmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Fuarda, ekolojik ev, biyogaz üretimi, doğal makyaj, solar fırın, tasarruf deposu, serummatik yapımı ve civciv çıkar gibi projeler bir gün boyunca sergilenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam