Ölümler sürüyor, tedirginlik hat safhada!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kanatlı hayvanlar kuş gribinden ölmeye devam ediyor.

Ölümler sürüyor, tedirginlik hat safhada!
Ölümler sürüyor, tedirginlik hat safhada!
GİRİŞ 05.05.2015 14:39 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Edincik mevkiindeki Çinge kırsal mahallesinde görülen kuş gribi virüsü üzerine karantina tedbirleri ile kanatlı hayvanların imha ve itlafı devam ederken, virüsün çevredeki tesislere de sıçradığı öne sürüldü. Karantina bölgesi dışında bulunan bir tesiste çok sayıda tavuğun telef olduğu görüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüğü karantina bölgesine giriş ve çıkışlara izin verilmezken, jandarma ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bölgede güvenlik tedbiri alıyor.

ÜRETİCİLER TEDİRGİN

Üreticiler büyük tedirginlik yaşarken, bazı üreticilerin iddiaları kafaları karıştırdı.

Karantina bölgesi yakınındaki bazı çiftliklerin çalışanları ve üreticiler, 3 günde telef olan kanatlı hayvan sayısının ortalama 1 buçuk milyon civarında olduğunu öne sürdü. Kanatlı hayvan ve yumurta üretim çiftlikleri ve bazı depoların kapatıldığı öğrenildi.

Karantina bölgesine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan bir bıldırcın çiftliği de kapatılıyor. Çiftlik yetkilisi, kuş gribi yüzünden bıldırcın yumurtası bile satamayacaklarını,  bu yüzden çiftliği ve şimdiye kadar hiç virüs bulaşmayan hayvanlarını satmaya çalıştığını bildirdi.

Milyonlarca kanatlı hayvanın bulunduğu bölgede karantina tedbirleri uygulanmaya devam ederken, bölgedeki yetkililerden son durumla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 2
  • bayro 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanane kardeşim o sokakta satılan tavuk daha sağlıklı biliyomusun kuş gribini neden çıkarıyorla biliyormusun senin gibi kişilere 45 günlük hormolu tavuk yedirmek için ye bakalım adamlar hormonu yapmış arkasındada insulini çıkarmışlar anlayana
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    bugün İstanbul -ikitelli mehmet akif mah,cuma pazarının kurulduğu sokaktaki caminin orada,adamın biri bir sürü TAVUĞU bir arabaya doldurmuş,canlı canlı arabada kesip satıyordu. hani açıkta tavuk satılmayacaktı,adam muayene olmamış,denetimsiz tavukları yol ortasında satıyo be.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı