Amasya'da "Temiz Çevrem" yürüyüşü düzenlendi

Amasya'da protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından "Temiz Çevrem" yürüyüşü düzenlendi.

Amasya'da "Temiz Çevrem" yürüyüşü düzenlendi
Amasya'da "Temiz Çevrem" yürüyüşü düzenlendi
GİRİŞ 05.05.2015 16:15 GÜNCELLEME 05.05.2015 16:15

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan etkinlikler kapsamında, Hüseyin Poroy İlkokulu'ndan başlayarak, Kale Parka kadar devam eden yürüyüşte Vali İbrahim Halil Çomaktekin, protokol üyeleri ve öğrenciler çevre temizliği yaptı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Çevre Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek, Amasya'da çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda alınan tedbirlerden bahsetti.

Çomaktekin, ise yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde rutin çevre temizliği çalışmaları dışında, bütün Türkiye'nin "Temiz Çevrem" Projesi kapsamında temizlendiğini söyledi.

Çocuklara ve gençlere küçük yaştan itibaren çevre bilincini aşılamak istediklerinin belirten Çomaktekin, ''Kirletmenin tabiata, çevreye, insanlığa, doğaya verdiği zararı küçük yaştan itibaren hatırlatmak istiyoruz. Bu bilinçle yetiştiğiniz taktirde çevre alanında yaşamış olduğumuz sorunları kökten çözme imkanı buluruz. Çünkü bazı alışkanlıklar küçük yaştan itibaren bir edep ve terbiye olarak çocuklara, gençlere verilir. Gençler ve çocuklar aldıkları bu terbiyeyi ölünceye kadar devam ettirirler'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'