Ödemiş'ten kısa kısa

Ouml;demişli muhtarlar Çanakkale gezisi düzenledi.

Ödemiş'ten kısa kısa
Ödemiş'ten kısa kısa
GİRİŞ 05.05.2015 17:48 GÜNCELLEME 05.05.2015 17:48

Ödemiş Belediyesi tarafından sağlanan özel bir rehber aracılığıyla düzenlenen gezide muhtarlar, Çanakkale'nin tarihi yerleri ile Kaymakam Hasanbey Şehitliği, Kilitbahir, Çanakkale Şehitler Abidesi, Namazgah Tabyası, Morto Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Şahindere Hastane Şehitliği, Zığındere Sargıyeri, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ve Arı Burnu Yarları’nı gezdi.

Toplu sözleşme imzalandı

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yaptığı açıklamada, kadrolu işçilerin toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tamamladıklarını, belediyenin imkanları çerçevesinde yüzde 7 zam verebildiklerini kaydetti.

Bu zammın belediyeye yıllık 600 bin liralık yük getirdiğini kaydeden Badem, "Belediye hizmetlerinin dörtte üçü taşeron çalışanlarla yapılıyor. Taşeron çalışanlarımızın mağdur olmaması için ciddi bir çalışma içindeyiz. Onların haklarını vereceğiz" dedi.

Evde sağlık hizmetleri

Ödemiş'te evde bakım hastalarının, engellilerin ve bakıma muhtaç hastaların, tansiyon ölçme, pansuman, kişisel bakım, yatan hasta bakımı konusunda bilgilendirme hizmetlerinin verileceği proje kapsamında iki araç ve yeterli sayıda sağlık personeli görev yapacağı bildirildi.

Ödemiş Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri araçlarının önceliğinin hiç mobil sağlık hizmeti almayan 44 mahalle olacağı, aynı zamanda sabit aile hekimliği ve sağlık kuruluşu olmayan, mobil sağlık hizmetlerinin götürüldüğü 30 mahalleyle toplam 74 mahallede hizmet vereceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı