Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arslan:

Tokat Belediyesi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü'nde açılan Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arzu Arslan, "Kurslarımıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arslan:
Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Arslan:
GİRİŞ 05.05.2015 18:49 GÜNCELLEME 05.05.2015 18:49

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinin yaklaşık 2 aydır hizmet verdiğini söyledi.

Merkezlerinde açılan 35 kursa 700 kişinin katıldığını anlatan Arslan, "Kurslarımıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kurslarımıza Tokat'ın her yerinden katılım var. Hatta uzakta olan kadınlar kendi bölgelerinde de kursun açılmasını istiyor. Çok uzak olduğu için gelemediklerini söylüyorlar. Hanımlarımız burada sürekli üretiyorlar. Çokta güzel yapıyorlar yaptıkları işleri. Özellikle el sanatları konusunda 1-2 haftada usta denecek kadar güzel ürünler üretiyorlar. Hocalarımızın hepsi alanlarında uzman kişiler. Bire bir özen göstererek ilgileniyorlar. Kadınlarımız yıllardır böyle bir imkan bulamamışlar" diye konuştu.

Kurslarda yapılan ürünleri satmak istediklerini belirten Arslan, şunları kaydetti:

""Hanımlar burada sürekli üretiyorlar. Belli bir zaman geçince artık usta olmaya başlıyorlar ve sertifikalarını alıyorlar. Fakat burada hanımların yaptığı işleri satacak, paraya dönüştürüp onlar için maddi bir kazanç haline getirecek imkanımız yok. Biz aynı zamanda bu yaptığımız işleri sergileyebileceğimiz, satabileceğimiz, paraya dönüştürebileceğimiz yer talep ediyoruz. Burası aynı zamanda hocalarımıza iş kapısı oluyor. Şuan 35 kursumuz 35 hocamız var. Hedefimizde burayı daha da ilerletip daha çok yerde bu kurslardan açmak var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi