Bilecik'te "Temiz Çevrem" kampanyası

Bilecik Valisi Nayir ve Belediye Başkanı Yağcı ile beraberindekiler, Kent Ormanı'nda çöp topladı

Bilecik'te "Temiz Çevrem" kampanyası
Bilecik'te "Temiz Çevrem" kampanyası
GİRİŞ 05.05.2015 20:25 GÜNCELLEME 05.05.2015 20:25

Bilecik'te, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Temiz Çevrem" kampanyası çöp toplama etkinliğiyle başladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kent Ormanı'nda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Belediye işbirliğinde düzenlenen çöp toplama etkinliğinde, toplumun çevreye ait sorumluluklarını bilip, yapabileceğinin en güzelini yapıp, hem günü hem de geleceği kurtarmaya yönelik daha güzel çevrede yaşama hakkı varsa beraberinde sorumluluğunun da olacağını söyledi.

Gençlere, temiz bir çevre için mutlaka emek gerektiği duygusunu anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Nayir, şöyle konuştu:

"Temiz bir çevrede yaşama hakkı, her bir insanımızın ayrı ayrı hakkıdır. Her hakta olduğu gibi bu hak aynı zamanda bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Temiz bir çevrede yaşama hakkı isteyen herkese temiz bir çevrenin oluşması için sorumluluklar ve görevlerde düşmektedir. Eğer temiz bir çevre varsa, orada temizliğin sağlanmasında bir emeğinde varlığı kesindir. Eğer emek verilmemizse orada temiz bir çevrenin de oluşmadığını, kirlendiğini günden güne daha kullanılamaz hale geldiğini hep birlikte görüyoruz. Bu seferberlikler bizlere ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için bir farkındalık oluşturmayı sağlayacak seferberliklerdir. Burada sadece kendimize değil gelecek nesillere de hizmet ettiğimizi birlikte paylaşarak, o tadı, o lezzeti hissetmiş oluyoruz."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da çevrenin ve mekanın hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, çevreye değer kazandıran, insanların o çevre üzerindeki hal ve hareketleri davranışları olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Nayir, Yağcı, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, daire müdürleri ile Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırlanan poşetlerle, çöp topladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim