AK Parti'nin Iğdır mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3) "Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi şiddeti, hangi terörü uygularsa uygulasın biz çıktığımız yoldan geri dönmeyiz. Bu yol kardeşlik yoludur. Çözüm Süreci her ne suretle olursa olsun başarıya ulaşacaktır"

AK Parti'nin Iğdır mitingi
AK Parti'nin Iğdır mitingi
GİRİŞ 05.05.2015 21:03 GÜNCELLEME 05.05.2015 21:03

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi şiddeti, hangi terörü uygularsa uygulasın biz çıktığımız yoldan geri dönmeyiz. Bu yol kardeşlik yoludur. Çözüm süreci her ne suretle olursa olsun başarıya ulaşacaktır" dedi.

Davutoğlu, partisince Iğdır'da düzenlenen mitingde patililere seslendi.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Tekbirlerle bu semaları inletin de Kabe ile Taksim'i karşılaştırmaya kalkan Demirtaş duysun. 'Kudüs Yahudilerin' diyen Demirtaş duysun. Duyuracak mısınız, buraya gelirse ona bir ders verecek misiniz? Kudüs, Mescid-i Aksa İslam toprağıdır, ebediyete kadar da İslam toprağı kalacaktır diyecek misiniz? Bir ders verin ki burada kimse İsrail ağzıyla konuşamasın. Kimse yabancı ağzıyla konuşamasın. Bu semalarda sadece ve sadece tevhidin sembolü olan tekbir, bu gökyüzünde milli birliğimizin sembolü olan al bayrak dalgalanır."

Başbakan Davutoğlu, CHP ve HDP'nin "aynı tastan içtiğini" söyleyerek, şöyle devam etti:

"HDP Eş Başkanı 'Kudüs Yahudilerin' diyor. Kılıçdaroğlu da 'İsrail'de niye büyükelçiliğimiz yok, İsrail ile neden dost olmuyoruz' diyor. Bire ey gafil bunu bilmiyorsan Mavi Marmara şehitlerine sor. Gazze'deki şehit çocukların annelerine, babalarına sor. Mecsid-i Aksa'daki postallara karşı direnen yiğit Filistinlilere sor. Bizim kimseyle davamız yok. Ama bizim kutsalımıza kim dokunursa, nerede dokunursa işte Ağrı Dağı burada. Eğer Ağrı Dağı gibi dik durmazsak tarih de bizi affetmez, millet de affetmez, Allah da affetmez."

"İsrail ağzıyla konuşanlara ders verin"

Iğdırlılardan "muhalefete ve İsrail ağzıyla konuşanlara ders vermelerini" isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Yurt dışındaki basın, yurt içindeki bir takım işbirlikçileri, 13 yıllık itibarlı, yükselen Türkiye'nin imajını bozmak için paralel çeteyle birlikte her türlü kampanyayı yürütüyorlar. Biz onlara karşı vakarımızla dimdik yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yürüyüşün en önemli duraklarından biri 7 Haziran seçimidir. 7 Haziran seçiminde bütün bu dış çevrelere, onların işbirlikçilerine, yerli işbirlikçilerine bir ders verecek misiniz? Iğdır'dan ikide iki milletvekili gönderecek misiniz? Ferdi ve Cengiz Bey'i el ele gönderecek misiniz? Iğdır'ın kardeşliği bunu gerektirir."

Başbakan Davutoğlu, göreve geldiklerinden bu yana kaybedilen tüm hakları temin etmek için referandumlar yapıldığını, olağanüstü halin kaldırıldığını, anadildeki kısıtlamaları, demokratik hak ve özgürlükleri genişlettiklerini, başörtüsü yasağını kaldırdıklarını anlattı.

"Çözüm süreci başarıya ulaşacaktır"

Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi şiddeti, hangi terörü uygularsa uygulasın çıktıkları yoldan geri dönmeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu yol kardeşlik yoludur. Çözüm Süreci her ne suretle olursa olsun başarıya ulaşacaktır. Ebedi kardeşliğimiz birlikte gerçekleşecektir. Çözüm Süreci en ileri aşamasına gelmişken Mayıs 2013'te bu silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edecekken, son anda terk etmediler. Çünkü Gezi provokasyonları başladı. Gezi provokasyonlarıyla Türkiye'nin altını üstüne getirmeye kalktılar. Peki Gezi provokasyonları bizi etkileyebildi mi, bizi durdurabildiler mi, bizi engelleye bildiler mi? O zaman engelleyemediler. Şimdi engelleyebilirler mi? Daha sonra paralel çeteyi devreye soktular. Durdurabildiler mi? 30 Mart seçimlerinde de millet onlara dersini verdi. 10 Ağustos seçimlerinde daha önce 'muhtar bile olamaz' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan başbakanımız o zaman Cumhurbaşkanı oldu mu? Bizi durdurabildiler mi? Durdurabilirler mi? Kalbinde iman olanı, arkasında millet olanı, ufkunda yepyeni bir Türkiye olanı durdurabilirler mi? 6-7 Ekim olaylarına bakınız. Cumhurbaşkanılığı seçimi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden Türkiye'de görev değişikliliği oldu, bendeniz de başbakanlık görevini aldı."

"Bugün barış türküsü çığıran Demirtaş..."

Başbakanlık görevini devraldıktan bir ay sonra 6-7 Ekim olaylarının çıkarıldığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kim çıkardı, kim tahrip etti, HDP. Bugün barış türküsü çığıran Demirtaş, açıkça sokaklara inin diye birtakım tweetler attı. Aziz Iğdırlılar, 6-7 Ekim'i yaşadıktan sonra bir daha bu vandallara, bu güzelim şehirleri bırakır mısınız? Bir daha terörü, şiddeti, bütün şehirlere yaymak isteyenlere fırsat verir misiniz? Yasin Börü kardeşimiz gibi bu ülkenin saf evlatlarının dördüncü kattan aşağı atılmasına izin verir misiniz? Şimdi sınav vaktidir. Bütün HDP'ye söylüyorum. Ya demokrasiyi seçeceksiniz, ya silahı. İkisi birden olmaz. 'Demokrasiyi seçiyoruz, seçime gidiyoruz' diyorsanız silahları bırakacaksınız. Yok ama 'silah elimde olsun, baskın yapayım, o yolla millet üzerinde Demokles'in kılıcını tutup bir takım sandık oyunlarına gideyim derseniz buna bu millet izin vermez. Iğdırlılar hiç izin vermez. Iğdırlılar, siz baskılara boyun eğer misiniz, sandığa sahip çıkma konusunda hiç tereddüt eder misiniz?"

Davutoğlu, HDP'nin tek parti döneminin CHP'si olduğunu ve bulunduğu yerde başkasının olmasına izin vermediğini belirtti.

HDP'nin milletin dini ve diyanetiyle uğraştığını, dinden soğutmak istediğini, Marksist ve Leninist bir ideolojiyle hareket ettiğini söyleyen Davutoğlu, milletin dininden, inancından kopartılamayacağını dile getirdi.

Ambulans sayısı 611'den 4 bin 387'ye çıktı

Iğdır'a yapılan yatırımları anlatan Davutoğlu, Iğdır'daki ambulans sayısın artırdıklarını, Türkiye genelinde göreve geldiklerinde 611 olan ambulans sayısını 4 bin 387'ye çıkardıklarını söyledi.

Sakarya depreminde kendi vatandaşına yardım edemeyen Türkiye'nin şimdi Nepal'deki, Haiti'deki depremlere ilk ulaşan ülke olduğunu belirten Davutoğlu, alandakilere "Böyle onurlu bir devletin vatandaşı olmaktan memnun musunuz Iğdırlılar? Bu onurun korunması için 7 Haziran'da sandıkları doldurmaya var mısınız?" diye seslendi.

Tarım ve hayvancılık desteklerini artırdıklarını, çiftçilere verdikleri mazot ve prim desteklerini her yıl yükselttiklerini ifade eden Davutoğlu, destekleri bundan sonra da artıracaklarını söyledi.

Davutoğlu, tarım ve hayvancılıkta hibeleri de artırdıklarını ifade ederek, "Biz bu toprakların bereketini artırmak için varız. Onlar gibi, bereketi yok eden, kıtlık Türkiyesi'nin temsilcileri değiliz. O eski Türkiye idi, Yeni Türkiye geliyor. Yeni Türkiye yükselen bir güçtür" diye konuştu.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun bu sene hizmete gireceğini belirten Davutoğlu, demiryolunun tamamlanmasıyla kardeş Azarbaycan'a artık daha rahat ulaşılacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Ünlendi Barajı'nı tamamlayacaklarını, böylece 475 bin arazinin sulanacağını ifade ederek, Iğdır'a bereket geleceğini, Iğdır'ın 2050 yılına kadar içme suyu probleminin kalmayacağını kaydetti.

Iğdır'a sağlık alanında yapılan yatırımları da anlatan Davutoğlu, Iğdır'ın her köşesine sağlık hizmeti götüreceklerini söyledi.

Davutoğlu, Dilucu Sınır Kapısı'nın yenilenerek, modern hale geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Dün burada Kılıçdaroğlu, karşı tarafa pasaportla geçmekten bahsetmiş, güzel. Gürcistan ile pasaportları da kaldırdık, nüfus cüzdanı ile geçiyorsunuz. Azerbaycan ile de bunu istiyoruz. Türkiye olarak bütün Azeri kardeşlerimize vizeyi kaldırdık. İnşallah Azerbaycan da hazırlıklarını tamamladığında, vizeleri de pasaportları da kaldırırız. Bir millet, iki devlet diye birleşir kucaklaşırız. Ama bilmedikleri bir şey var ki bu Kılıçdaroğlu'nun bunları söylerken, bunlar, devletler arası ilişki, iki tarafın da hazır olmasıyla ilgili. Biz Azarbaycan'a bunu teklif ettik, ne zaman hazır olduklarında, başımızın üzerinde yerleri var. Bütün Azeriler için Türkiye anavatandır, kendi vatanlarıdır. Bizim için de Kafkas dağları ve Azerbaycan, öz bizim vatanımızdır."

Iğdır'a doğalgaz

Iğdır'da doğalgazın olmadığını, bunun kendisini üzen bir konu olduğunu dile getiren Davutoğlu, doğalgaz ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi. Başbakan Davutoğlu, "Iğdır'a da doğalgazı en kısa sürede getireceğiz. AK Parti söz verdi mi yapar. Biz notere gider miyiz? Millete güvenen kişi, milletin güvendiği kişi notere gider mi?" diye konuştu.

Iğdırlıların kendisini Türkçe, Azerice ve Kürtçe selamladıklarını söyleyen Davutoğlu, "Beni her dilde selamlayan Iğdırlılar, gönlünüzdeki bu yeri sandıklardaki oylarınızla teyit ve tescil eder misiniz?" diyerek, Iğdırlılardan seçimde "destan" yazmalarını istedi.

Notlar

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Zübeyde Hanım Bulvarı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun yaklaşık 45 dakika süren konuşması sık sık "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme, Iğdır seninle", "Türkiye'nin gururu, mazlumların umudu", "Iğdır hazırlan, hedef 7 Haziran", "Kahrolsun faşizm", "Başbakan Ahmet, millet sana emanet" sloganlarıyla kesildi.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanında, "Üç ülke bir il, Iğdır seninle onu bil", "Güneş ilk burada doğar, ezan ilk burada başlar, üç ülkeye komşu Iğdır'dan bilge Başbakan'e selam olsun", "Hedef 2023; biz sana selam, biz sana dua, biz sana ahde vefa ocağı olarak her zaman yanındayız" pankartları asıldı.

Meydana, üzerinde Türkçe, Azerice ve Kürtçe olarak "Hürmetli Başbakanımız Ahmed Hoca şehrimize hoş geldin" yazılı dev pankart asıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki dev ekrandan da izledi. Başbakan Davutoğlu, alana gelişi sırasında otobüsten güzergahındaki halkı selamladı ve çocuklara oyuncaklar hediye etti.

Bu arada miting devam ederken ezan okunması üzerinde Başbakan Davutoğlu konuşmasına ara verdi. Konuşması sırasında Davutoğlu'nun "Hürmetli Başbakanımız Ahmed Hoca şehrimize hoş geldin" yazısını Kürtçe okuması vatandaşlarca alkışlandı.

Mitingin sonunda seçim kampanyası için hazırlanan Kürtçe şarkının seslendirilmesi üzerine halay çekenleri eşi Sare Davutoğlu ile izleyen Davutoğlu, "Allah halayınızı neşeli kılsın. Herkes neşe içinde halay çeksin" dedi.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Ankara milletvekili adayı Ertan Aydın ve Iğdır milletvekili adayları katıldı.

(Bitti)

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri