Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, Mersin'de

Hasanov:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, Mersin'de
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, Mersin'de
GİRİŞ 05.05.2015 21:17 GÜNCELLEME 05.05.2015 21:17

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Mersin'in Tarsus ilçesinde katıldığı açılış töreninde, "Atatürk ve Aliyev’in birlik ve beraberlik misyonunu devam ettirmeliyiz" dedi.

Hasanov, Tarsus Belediyesi ve Azerbaycan'ın Hatai Belediyesi tarafından Çağlayan Mahallesi’nde bulunan ve Hatai kentinin adını taşıyan parka "Haydar Aliyev Parkı" adı verilmesi ile Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anısına yaptırılan "Haydar Aliyev Anıtı"nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Hasanov, açılışta yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve Haydar Aliyev’in başlattığı birlik ve beraberlik misyonunun güçlendirilerek devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, her zaman Azerbaycan’ın sevinç ve kederini paylaştığını vurgulayan Hasanov, şöyle devam etti:

"Merhum Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev 1994 yılında ‘Biz Türkiye ile tek millet, iki devletiz’ dedi. İşte şimdi burada açılışını yapmakta olduğumuz Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Heykeli bu formülün sembolüdür. Buna hep birlikte şahitlik ediyoruz. O yıllarda Haydar Aliyev, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattından söz ederken şüphelenenler vardı. Ancak bugün bu gerçekleşti. Haydar Aliyev de geleceği gören bir liderdi. Türk devletlerini birleştirmek için çok mücadele verildi. Bunu asrın öncesinde Atatürk yapardı, asrın sonrasında da Haydar Aliyev yaptı. Haydar Aliyev’i Türkiye çok destekledi. Dünyanın çoğu enerji yolları Azerbaycan’dan geçiyor. Haydar Aliyev, bütün varlığıyla Türkiye’nin gücüne güç katan bir liderdi. Türkiye ve Azerbaycan’ın geleceği, bizlerin geleceği sizlerle bizim birlik ve beraberliğimizden geçmektedir. Atatürk ve Aliyev’in birlik ve beraberlik misyonunu devam ettirmeliyiz."

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise parkın yeniden dizayn edilip bölge halkının hizmetine sunulmasının heyecanını yaşadıklarını, Azerbaycan’ın Haydar Aliyev Parkı’na çok büyük önem ve parkın yenilenmesinde büyük destek verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Haydar Aliyev Anıtı'nın açılışı yapıldı. Daha sonra katılımcılar parkı gezerek hatıra fidanı dikti.

Törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov, Azerbaycan'ın Hatai Valisi Razim Memmedov ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası