Balıkesir'de Hıdırellez kutlamaları

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Hıdırellez kutlamaları kapsamında Karınca Deresi kıyısına akın eden çok sayıda kişi dileklerini yazdıkları kağıtları suya bıraktı

Balıkesir'de Hıdırellez kutlamaları
Balıkesir'de Hıdırellez kutlamaları
GİRİŞ 05.05.2015 22:04 GÜNCELLEME 05.05.2015 22:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Hıdırellez kutlamaları kapsamında Karınca Deresi kıyısında toplanan binlerce kişi dileklerini yazdıkları kağıtları ve topladıkları çakıl taşlarını suya attı.

Edremit Körfezi'nde binlerce kişi Hıdırellez kutlaması için Karınca Deresi kenarına akın etti.

Dere kenarında toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan vatandaşlar, tuttukları dilekleri taş ve odun parçaları ile dere kenarına çizdiler. Bazı vatandaşlar ise kağıt parçasına yazdıkları dileklerini taşa sararak Karınca Deresinin sularına bıraktı.

Dere kenarına dilek tutmak için gelen Şenay Yankucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçmiş yıllardan kalan gelenekleri sürdürdükleri için mutlu olduğunu söyledi.

Bu gelenekleri gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Yankucu, şunları kaydetti:

"Burada güzel bir alışkanlık bu. Her sene buraya gelip bu derenin kenarına dileklerimizi çizeriz, Hızır’ın uğrayacağına inanırız. Dileklerimizin gerçekleşeceğine inanırız. Karınca yuvalarından toprak toplarız bereket için. Güzel bir gelenek. Birlik, beraberlik, komşuların bir araya gelmesi gibi. Yemekler pişirilir, hep birlikte yenilir, içilir. Sabahleyin erken kalkılır özellikle taze yapraklardan sarma sarılır. Bunlar buraların özellikleri, güzellikleri diyelim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • meltem 8 yıl önce Şikayet Et
    birşey soracağım dilekler ne zaman yazılır ne zaman denize atılır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak