'Devletin kılcal damarlarına sızın' talimatı

"Paralel yapı"nın Gülen'in "devletin kılcal damarlarına sızın" talimatı doğrultusunda bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları öne sürüldü

'Devletin kılcal damarlarına sızın' talimatı
'Devletin kılcal damarlarına sızın' talimatı
GİRİŞ 06.05.2015 00:33 GÜNCELLEME 06.05.2015 00:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

"Paralel yapı"nın Fethulah Gülen'in "devletin kılcal damarlarına sızın" talimatı doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile GSM firmalarının bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları öne sürüldü.

17 Aralık operasyonları sonrası "paralel yapı"ya karşı başlatılan ve aralarında TÜBİTAK ve KPSS soruşturmalarının da bulunduğu çok sayıda çalışmayı yürüten emniyet yetkilileri, her geçen gün söz konusu yapının faaliyetlerine yönelik yeni bulgulara ulaşıyor.

Paralel yapının Fethullah Gülen'in "devletin kılcal damarlarına sızın" talimatıyla faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları ve kamu kurum kuruluşlarının özellikle bilgi işlem birimlerinde usulsüz olarak yapılandıkları tespit edildi.

Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşların bilgi işlem merkezlerinin mercek altına alındığı ve incelemelerin bu yönde devam ettiği öğrenildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan emniyet yetkilileri, 17 Aralık öncesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi işlem sistemlerinin söz konusu yapı tarafından "teslim" alındığını, bu birimlerin teknik alt yapı ve program ihtiyaçlarının da yine aynı "yapı"ya ait firmalardan temin edildiğini bildirdiler.

Söz konusu programların bazılarının halen kullanımda olduğu ve bu programların "geri planda bilgi sızdırmaya yönelik" çalışmaya devam ettiği kaydedildi.

ÖSYM eski Bilgi İşlem Başkanı hakkındaki iddialar

2010 yılındaki KPSS'deki usulsüzlükleri soruşturan emniyet yetkilileri, TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin çalışması neticesinde, 2010 yılına kadar Bilgi İşlem Başkanı olarak görevini yürüten Mustafa Tütüncü'nün de "paralel yapı" tarafından takibe alındığı ve dinlendiği bilgisine ulaşıldı.

Dinlemeler neticesinde kumar alışkanlığı olduğu öne sürülen Tütüncü'nün özel hayatına ilişkin ele geçirilen bilgilerin "şantaj" aracı olarak kullanılmış olabileceği üzerinde duran emniyet yetkilileri, şantajın yapılıp yapılmadığı, sınav sorularının sızdırılması noktasında Tütüncü'nün katkısının bulunup bulunmadığı yönünde henüz tespit yapılamadığını, bu yüzden Tütüncü'nün şüpheli listesine dahil edilmediğini bildirdiler. 

Tütüncü'nün bilgisayarında yapılan incelemede, sahte isimlerle açılan internet sitelerine girişlerin olduğu, görev yaptığı sürede bazı sınavlara ait sonuçları, kamuoyuna açıklanmadan tanıdığı kişilere verdiği yönünde de bulguların olduğu tespit edildi.

Tütüncü'nün eşinin de KPSS eğitimi veren bir dershanenin sahibi olduğunu belirten yetkililer, söz konusu dershane öğrencileri arasında 2010 KPSS'de 120 net yapanların bulunduğunu öne sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Nazım 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin evladı vatanındaki bir göreve sızmaz,bir işe girmeye sızma denmez. "Sızma hariçten gelen, başka devletlerden girenlere denir." binlerce okulları binlerce dershaneleri olan bir yapının eğittiği insanların devletinde vazife almasından daha doğal hiç birşey olamaz.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Soruları çal, fakir fukaranın hakkını ye, ondan sonra da dürüstlükten bahset. Sakın soruları çalmadılar demeyin.
    Cevapla
  • Kürşad Yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    İşe hakkıyla girmiyorsa buna torpil,sızma,kul hakkı yemek, adaletsizlik, onursuzluk, hırsızlık denir. Yoksa sınavı alın teriyle kazanana kimsenin sözü yok. Size girdiğiniz yolda hedeflerinize ulaşmak için herşey mübah denilmiş, sizde bunu hiç sorgulamadan kabul etmişsiniz. İlginç bir ahlak ve beyin yapınız var.
    Cevapla
  • kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    gözden kaçırdığın bir şey var; işe girip de devletinden değil de bir cemaatin abisinden talimat alıyorsa yabancı ajandan daha tehlikelidirler...
    Cevapla
  • anlayana 8 yıl önce Şikayet Et
    haşhaşiler sarmış dört bir yanımızı farklı rumuzlarla aynı tip yorumlar yemeyiz canım hadi başka kapıya..
    Cevapla
  • Yaşar PELVAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar önceden biliniyordu mesela cemaatten değilsen polis olamazsın
    Cevapla
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar allah bilgisini almak içinmi oralara sızmış gerk yokki gelsinler öğretelim
    Cevapla
  • bahaddddin 8 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM seni bildiği gibi yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı