Büyükşehir Belediyesinden bedensel engellilere kolaylık

Türkiye'nin ilk Engelli Daire Başkanlığı'nı kurduktan sonra şehirde engellilere yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni projesi "Akü Şarj İstasyonları" ile engellilerin yaşamına bir katkı daha sundu.

Büyükşehir Belediyesinden bedensel engellilere kolaylık
Büyükşehir Belediyesinden bedensel engellilere kolaylık
GİRİŞ 06.05.2015 11:00 GÜNCELLEME 06.05.2015 11:00

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan şarj istasyonları ilk etapta, Demokrasi Meydanı, SANKO Park yanı, Karataş Vakıfbank önü, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü önü, Düztepe Yaşam Hastanesi karşısı, Gazikent Annaç Parkı içi ve Büyükşehir Belediyesi içinde olmak üzere 7 noktada hizmet veriyor.

Kentte bedensel engellilerin akülü araçlarda yaşamış oldukları sıkıntıları asgariye indirmek ve ihtiyaçlarını gidermek için hazırlanan akülü şarj istasyonları, bedensel engelliler ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Engellilerin rahatlıkla ulaşabileceği noktalara yerleştirilen şarj istasyonları, aynı zamanda estetik ve görsel olarak da ayrı bir renk oluşturuyor.

Şarj istasyonlarında aracının aküsünü şarj eden Melek Tekkanatlı, kendilerine bu hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, "Artık daha sık dışarıda dolaşabileceğim. Aracımın şarjı biter diye korku ve endişe yaşamayacağım" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı