Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeker:

"Metro, artan trafik yükünü azaltarak, hızlı ve etkin bir ulaşım sağlayacak. Bizim açımızdan en büyük önemi ise şehrin hastanelerinin ve üniversitelerinin metroyla birbirine bağlanacak olmasıdır"

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeker:
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeker:
GİRİŞ 06.05.2015 11:57 GÜNCELLEME 06.05.2015 11:57

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Metro, artan trafik yükünü azaltarak, hızlı ve etkin bir ulaşım sağlayacak. Bizim açımızdan en büyük önemi ise şehrin hastanelerinin ve üniversitelerinin metroyla birbirine bağlanacak olmasıdır" dedi.

Şeker, yıllık değerlendirmede bulunmak üzere Köyceğiz Yerleşkesi'ndeki salonda gerçekleştirilen toplantıda, üniversitenin 760'ı öğretim üyesi olmak üzere bin 489 personel sayısına sahip olduğunu söyledi.

Bin 144'ü kadrolu, bin 400 geçici işçi statüsünde toplam 2 bin 544 idari ve teknik eleman sayısına ulaştıklarını belirten Şeker, 14 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 4 enstitü ile toplam 30 binin üzerinde öğrenci sayısına ulaştıklarını ifade etti.

Metroyla, üniversiteler ve şehir hastaneleri birbirine bağlanacak

Şeker, üniversite olarak, kısa sürede hızlı büyüme ivmesiyle ciddi mesafe katettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şehir üniversitesi olarak, lisansüstü ağırlıklı, nitelikli öğrenciyle nitelikli akademisyeni buluşturan, bunların şehir ve ülke sorunlarına çözüm üretme yönünde gelişmelerini sağlayan, geleceğe güvenle bakan bir üniversiteyiz. Toplamda yaklaşık 230 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak binaların inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Tamamlandığında 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak temeli geçtiğimiz günlerde atılan Meram Tıp Fakültesi yeni hastanesinin yapımı ve donanımı için yaklaşım 230 milyon lira harcama yapılacak."

Necmettin Erbakan Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenci topluluklarının, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle ortaklaşa birçok bilimsel ve sosyo-kültürel faaliyetlere katkı sağladığına dikkati çeken Şeker, üniversitenin ülkenin ve şehrin sorunlarına çözüm üretiminde paydaş olmasının önemli ve değerli olduğunu aktardı.

Konya Metrosu hakkında da değerlendirmede bulunan Şeker, "Konya için yapılmış büyük yatırım. Metro, artan trafik yükünü azaltarak, hızlı ve etkin bir ulaşım sağlayacak. Bizim açımızdan en büyük önemi ise şehrin hastanelerinin ve üniversitelerinin metroyla birbirine bağlanacak olmasıdır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi