'Himmet' olarak toplanan ete bakın ne yapmışlar

Polis, paralel yapının "himmet" adı altında topladığı etleri, kurum ve kuruluşlara şartnamelerde usulsüzlük yaparak sattığını tespit etti.

'Himmet' olarak toplanan ete bakın ne yapmışlar
'Himmet' olarak toplanan ete bakın ne yapmışlar
GİRİŞ 06.05.2015 12:41 GÜNCELLEME 06.05.2015 15:09
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Kamudaki ihaleleri incelemeye alan polis, "himmet" adı altında toplanan on binlerce büyük ve küçükbaş hayvan etinin bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere, şartnamelerde usulsüzlük yapılarak satıldığını tespit etti.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, "Paralel Yapı"ya yönelik soruşturmaları her yönüyle derinleştiriyor. 

KPSS ve TÜBİTAK soruşturmaları başta olmak üzere "Paralel Yapı"ya yönelik Ankara merkezli operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ile soruşturmaya yardım eden kurumların hazırladıkları raporlar doğrultusunda, "himmet" adı altında toplanan yardımların, örgüte kaynak sağlamak amacıyla kullanıldığı belirlendi.

Paranın yanı sıra paraya çevrilebilen her türlü yardımı da kapsayan bağışların arasında büyük ve küçükbaş hayvanların da bulunması üzerine polis, toplanan hayvanlara ait etlerin "Paralel Yapı"yla bağlantılı firmalarca işlenerek kamu kurum ve kuruluşlarına satıldığını tespit etti.

Bu bilgi doğrultusunda kamunun yaptığı et alım ihalelerinin mercek altına alındığı bildirildi.

Yapılan ilk tespitlerde bağış adı altında toplanan on binlerce hayvandan çok az bir bölümünün kurban edildiği, etlerinden bir kısmının ise bağış sahibine Kurban Bayramı öncesinde ulaştırıldığı tespit edildi. 

"Paralel Yapı'ya kaynak sağlandığı" iddiası

Kurban edilmeyen büyük çoğunluktaki diğer büyük ve küçükbaş hayvanların ise "Paralel Yapı" ile bağlantılı firmalarca kesilerek işlendiği öne sürüldü.

Etlerin, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin düzenlediği ihalelere girilmek suretiyle kamuya satıldığı da iddia edilirken, söz konusu ihale kabul ve ihale komisyonlarında da "Paralel Yapı"nın izlerine rastlanıldığı belirtildi. 

Komisyonlarda görev yapan bazı üyelerin şartnamelerde usulsüzlük yaptığı ve ihaleleri kendilerine yakın firmaların almasını kolaylaştırarak "Paralel Yapı"ya kaynak sağladığı öne sürüldü.

17 Aralık operasyonundan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birkaç ihale komisyonunda başkan ve üyelerin değiştiği, çoğu kamu kurum ve kuruluşundaki ihale komisyonlarında ise "Paralel Yapı"nın varlığını sürdürdüğü iddia edildi.

Emniyetin diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki çeşitli ihaleleri de bu kapsamda inceleyeceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 117
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala bukadar herşey Apaçık meydanda iken bunların arkasından gidenleri aklı selime çağırıyorum vicdanlarının sesini dinlesin bir şerre vesile olan onu yapmış gibidir dikkatli olmak lazım
    Cevapla
  • OSMANLI TEŞKİLATI 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce bu usulsüzlüklerle ilgili bir alim hocalarını bile kesti bu adamlar. Adam toplanan paralarla gerçekten kurban kesilip kesilmediğini kontrol için gidiyor, bu yapı onu infaz ediyor. Yurtlarda papaya gitmek üzere akıl almaz paralar topladılar. Yazık gurur yapan bazı nurcular ayrılsalar bir türlü ayrılmasalar bir türlü. Aslında hak olan doğruyu görüp hemen saf değiştirmeleridir. Allah (c.c.) hidayet versin.
    Cevapla
  • orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten Allah'ın dinine hizmet etseler di allah utandırmazdı böyle...diğer cemaatler de nıye bısey yok..
    Cevapla
  • vay ki ne vay! 8 yıl önce Şikayet Et
    ne istedilerse almışlar.
    Cevapla
  • mhp li 8 yıl önce Şikayet Et
    yav he he
    Cevapla
  • trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bırak he yi me yi cevap PAMPA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor