Avukat ve eşinin öldürülmesi davası

Adana'da annesi ve avukat babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı

Avukat ve eşinin öldürülmesi davası
Avukat ve eşinin öldürülmesi davası
GİRİŞ 06.05.2015 12:47 GÜNCELLEME 06.05.2015 12:47

Ccedil;ukurova ilçesinde avukat babası ve annesini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlının yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ali İhsan Pişkin (32), müşteki dedesi Ali İhsan Pişkin (76) ile avukatlar katıldı.

Sanık, suçlamaları kabul etmezken 3 yıldır anne ve babasıyla birlikte yaşadığını ve hiçbir zaman kendileriyle tartışmaya dahi girmediğini ileri sürdü.

Olayın yaşandığında evin 4. katında kendine ait odada bulunduğunu iddia eden sanık şunları söyledi:

''Her akşam saat 20.00-21.00 sıralarında anne ve babam birlikte yemek yerdi. Onları rahatsız etmemek için yemeğimi 4. kattaki odamda yerdim. Evin iki girişi vardır. Ailem akşam saatlerinde çelik kapıyı kapatmazdı. Diğer kapı ise rahatça açılabilir durumdaydı. Muhtemelen dışarıdan gelen kalabalık bir grup onları öldürmüş olabilir. Ben yapmış olsam sitede 5 metre mesafede 9 ev var. Tanıklar da evden hiçbir gürültü duymadıklarını söylediler. 48 ve 50 yaşında iki insanı hiç bağırmadan ve kaçmadan öldürmem mümkün değil. Olay günü sabahın erken saatlerinde işe gitmek üzere aşağı indiğimde anne ve babamı evin alt katındaki salonda öldürülmüş halde buldum. Ardından polis ve ambulansı aradım. Ben öldürmedim, kimin öldürdüğünü de bilmiyorum.''

Sanık, olaydan önce herhangi bir psikolojik rahatsızlık yaşamadığını fakat olayın ardından Adana Ekrem Tok Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde 3 ay süreyle tedavi gördüğünü söyledi.

Duruşmada dinlenen tanıklar da olaya ilişkin herhangi bir bilgi ve görgülerinin bulunmadığı yönünde ifade verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, sanık hakkında oy çokluğuyla Ekrem Tok Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan ''Cezai ehliyeti yoktur'' raporuna ek olarak daha önce İstanbul Adli Tıp Kurumundan da istenen, sanığın cezai ehliyetiyle ilgili tam teşekküllü yeni bir raporun gelmesi için duruşmayı erteledi.

Avukat Yüksel Pişkin (50) ve eşi Nilay Pişkin (48), geçen yıl 23 Ekim'de merkez Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi'ndeki villalarının mutfağında bıçakla öldürülmüş, konuyla ilgili yürütülen soruşturmada, cinayet işlendiğinde evde bulunan çiftin oğlu Ali İhsan Pişkin gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Ali İhsan Pişkin için ''Yakın akrabayı öldürmek'' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'