Atatürk'te seçim hazırlıkları tamam

2015 Genel Seçimleri'nde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, 8 Mayıs Cuma günü sınır kapılarında oy vermeye başlayacak.

Atatürk'te seçim hazırlıkları tamam
Atatürk'te seçim hazırlıkları tamam
GİRİŞ 06.05.2015 12:56 GÜNCELLEME 06.05.2015 13:11

Atatürk Havalimanı'nda tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten TAV yetkilileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)  tarafından kendilerinden istenen tüm araç ve gereçlerin yerleştirildiğini söylediler. Yetkililer oy verme bölümlerinin geliş katında ve gidiş katında olmak üzere iki ayrı yerde hazırlandığını, sadece oy sandıklarının henüz getirilmediğini, oy verme bölümlerinin emniyet şeridi ile çevrilip emniyet güçlerine teslim edildiğini bildirdiler.

24 SAAT OY VERİLEBİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yetkilileri, oy verme hakkı olan ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların sınır kapılarında tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat süreyle oy verebileceklerini belirtti. Oy verme işlemi sırasında YSK tarafından özel imal ettirilen ve "Türkiye Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan birleşik oy pusulası ile YSK tarafından hazırlanan filigranlı sarı renkli zarflar ve "Tercih" veya "Evet" mührü kullanılacak.

8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında oy kullanılabilecek sınır kapıları şöyle:

"Sarp, Kapıkule, Kapıkule (Pazarkule), İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolları; Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanları; Kuşadası, Ayvalık, İzmir, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Bodrum ve Samsun limanları."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi