Teknik öğretmenler Avrupa'da eğitim görecek

Kayseri'de, Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen "Açık Kaynak Kodlu Donanım ve Yazılımlarla Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkartın" başlıklı AB projesi kapsamında, 48 öğretmenin Avrupa'nın farklı ülkelerine kendi alanlarında eğitim göreceği bildirildi.

Teknik öğretmenler Avrupa'da eğitim görecek
Teknik öğretmenler Avrupa'da eğitim görecek
GİRİŞ 06.05.2015 13:13 GÜNCELLEME 06.05.2015 13:13

Okul müdürü Mehmet Özgül, projenin açılış programında yaptığı konuşmada, açık kaynak kodlu donanım ve yazılımlar konusunda AB ülkelerindeki mesleki eğitim veren kurumlarda incelemelerde bulunmak ve ev sahibi kurumların eğitimcileriyle ortak çalıştaylar yaparak, oluşacak sinerji ile katılımcıların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında, Adıyaman, Kastamonu ve Kayseri’deki 9 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden öğretmenlerin Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Yunanistan'daki meslek okulları ve eğitim merkezlerinde çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Özgül, "Öğretmenlerimiz konu ile ilgili işletme ve fabrikalarda incelemelerde bulunacaklardır. Bu eğitim ve incelemeler neticesinde katılımcılar, çalıştıkları kurumlarda aldıkları eğitime yönelik öncü çalışmalar yapacaklar ve bu alanda bir çığır açacaklardır. Buna ilave olarak okul sanayi işbirliği çerçevesinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri işletmelerle paylaşacaklardır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
100 milyona yakın borcu afişle duyurdular! İçkileri meşrubat olarak faturalandırmışlar
İzmir bu olayı konuşuyor! Eski sevgiliden ‘siparişli’ intikam