Esed'in askerleri, dişlerini bile sökmüş

Suriye'de işkence gördükten sonra rejim birlikleri tarafından yaşayamaz diye serbest bırakılan Suriyeli Cemal Avat'ın dişleri bile sökülmüş

GİRİŞ 06.05.2015 13:17 GÜNCELLEME 06.05.2015 13:20

Ülkelerindeki savaştan kaçarak eşi ve 2 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan 30 yaşındaki Suriyeli Cemal Avat, ailesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde tek odalı evde zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor. 

Suriye'nin İdlib kentinde 8,5 ay cezaevinde tutulan, burada çeşitli işkencelere maruz kaldıktan sonra bırakılan Avat, yaşadığı korkuyu ve acıyı üzerinden atmaya çalışıyor. Cezaevinde dişleri sökülen Avat, yaşadıklarının etkisiyle yemek yemekte ve konuşmakta güçlük çekiyor.

Avat'ın eşi Emine Şahar (25) geçirdikleri zor günleri AA muhabirine anlattı. Eşinin cezaevinden bırakıldıktan sonra Türkiye'ye geldiklerini belirten Şahar, zorluklarla mücadele ettiklerini söyledi.

Suçu yokken eşinin Esed'in askerleri tarafından tutuklandığını ifade eden Şahar, "Eşim 2,5 ay ve 6 ay olmak üzere 8,5 ay cezaevlerinde kaldı ve işkence gördü. O cezaevindeyken, biz de dışarıda zulüm gördük. Artık 'yaşayamaz' diye serbest bıraktılar. Orada aç bırakılmış. 20 kilogram kaybetmiş. Dişlerinden büyük bölümünü sökmüşler ve demir sopalarla dövmüşler" diye konuştu.

Kötü günlerden kurtulmak için 2 yıl önce Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Şahar, o günleri hatırlamak dahi istemediklerini belirtti. 

Eşinin halen psikolojik sorunları olduğunu ve ilaç kullandığını aktaran Şahar, şunları söyledi:

"Dişleri sökülen, aç bırakılan ve demir çubuklarla aylarca işkence gören eşim artık ilaca mahkum yaşıyor. 2 çocuğumuz var, onlar da bu olaydan çok etkilendi. Eşim, dişleri söküldüğü için yemek yemekte zorlanıyor ve konuşamıyor. Çalışamadığından ailemizin geçimi için zorlanıyoruz. Almamız gereken birçok ilaç var ama elimizde para olmadığı için alamıyoruz. Tek odalı evde hayatımızı sürdürüyoruz. Bize kucak açan Türkiye'ye sonsuz teşekkürler. Yardımseverlerden destek beliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim