Vali Düzgün, Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği'ni kabul etti

Vali Orhan Düzgün, Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği Başkanı Aykut Eken ve yöneticileri ile ticaret ataşelerini makamında kabul etti.

Vali Düzgün, Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği'ni kabul etti
Vali Düzgün, Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği'ni kabul etti
GİRİŞ 06.05.2015 13:20 GÜNCELLEME 06.05.2015 13:20

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ekonomik çalışmalar kapsamında Kayseri’de bulunan heyeti kabul eden Vali Düzgün, Kayseri’nin ticaret ve sanayi kenti olması ile son zamanlarda turizm anlamında da ciddi adımlar attığını belirtti.

Düzgün, Kayseri’nin gerçekleştirilen yatırımlar ile kültür, doğa ve kış turizminde önemli mesafe kat ettiğini ifade ederek, misafir heyete bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kayseri’nin 150’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini aktaran Düzgün, ticari ve ekonomik anlamda da iki ülke arasında önemli bağlantıların gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.

Türk Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Eken, Belçika Flaman Bölgesi Ticaret ve Ekonomi Ataşesi Raphael Pauwels, Belçika Valon Bölgesi Ticaret ve Ekonomi Ataşesi Eric Bletard, Belçika Brüksel-Kapital Bölgesi Ticaret ve Ekonomi Ataşesi Sabih Akay ise ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında Kayseri’nin önemli avantajlara sahip olduğu görüşünü belirtti.

Düzgün, ziyarette, Türkiye Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği Başkanı ve beraberindekilere Kültepe'den çıkarılan ve Arkeoloji Müzesinde sergilenen 4 bin yıllık tarihi eserin replikasını hediye etti, Eken ise Düzgün’e günün anısına plaket takdim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor