Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden konut atağı

Belediye kentteki artan konut açığını gidermek için 50 bin ev inşa edecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden konut atağı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden konut atağı
GİRİŞ 06.05.2015 14:00 GÜNCELLEME 06.05.2015 14:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin önemli sorunlarının başından gelen konut açığını gidermek için belediyenin 50 bin ev yapacağını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, sanayi, ticaret ve turizm kenti Gaziantep'in iki milyona yaklaşan nüfusunun yanında, çevre illerden gelen yoğun göç ile yeni konut alanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu amaçla kentin konut ihtiyacının giderilmesi ve düşük gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Gaziantep'in 200 bin çalışanı olan bir üretim üssü olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Bizim şehri diğer şehirlerden farklı kılan muhteşem bir başarı hikayesi var. Biz her gün bu kadar kişiyi şehrin bir başından bir başına taşıyoruz. Sürdürülebilir şehircilik ve kalkınma anlayışı bu olamaz. Biz ilk başta dedik ki bu üretim üssünün yanına yeni bir yaşam alanı oluşturalım. Konutlar, arz talebin dengelenmesi ve satın alma gücünün artırılması için yapılacak. Asgari ücret olabilir, esnaf olabilir, orta grup, daha az gelir, daha üst gelir grubuyla ilgili daha fazla arz talebi dengeleyecek fiyatları aşağı çekecek konut politikası izleyeceğiz. Toplamda 50 bin konut yapmayı planlıyoruz."

Şahin, Geneyik, Burç, Karakuyu, Yalnızbağ bölgelerinde ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında yapılacak projeleri TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştireceklerini belirterek konutların toplam 5,5 milyon metrekarelik alana yapılacağını vurguladı.

Konut projesiyle, kentte son yıllarda oldukça artan konut ve kira bedellerinin aşağıya çekilmesi hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mete 8 yıl önce Şikayet Et
    Başvurular ne zaman başlıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...