İçişleri Bakanı Öztürk:

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Erzurum Valiliğini ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Öztürk:
İçişleri Bakanı Öztürk:
GİRİŞ 06.05.2015 14:11 GÜNCELLEME 06.05.2015 14:11

Bakan Öztürk, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile makamında basına kapalı görüştü.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Öztürk, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un kendisi için özel bir şehir olduğunu söyledi.

Erzurum'da, geçmişte de 3 sene 8 ay valilik yaptığını, 1 yıla yakın da öğrencilik süreci yaşadığını belirten Öztürk, "Dolayısıyla Erzurum benim memleketim oldu aynı zamanda. Her köşesini bildiğimiz bir şehir. Türkiye için çok kıymetli bir yer. Tarihimiz için, kültürümüz için, medeniyetimiz için... Birçok medeniyeti barındıran bir şehir" ifadesini kullandı.

Öztürk, Erzurum'un ayrıca, stratejik bir şehir olduğunu vurguladı. "Bu şehirde görev yapmak, belediye başkanı olarak, vali olarak, milletvekilleri olarak, bakan olarak, insanlar bundan şeref duyarlar" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu onların kendi öz geçmişlerinde büyük bir şeref hanesi olarak yer alır. Bendenizin de öyle oldu. Geçmişteki hatıraların canlanması bakımından benim için tazelenme yeri olarak ortaya çıktı. Nasip oldu, burada valilik yaptım, sonra müsteşar olarak, şimdi de bakan olarak burayı ziyaret etmekten ayrıca bir memnuniyet duydum."

Belediye Başkanı Sekmen de yaptığı çalışmalar hakkında, Bakan Öztürk'e bilgi verdi.

Sekmen, "Eski adıyla köylerimiz, yeni adıyla mahallelerimizde altyapıdan başlamak üzere yol hizmetleri, kentsel dönüşüm olmak üzere yoğun bir faaliyete soyunduk. Sayın Valimizle beraber, şehrimizin turizm, ticaret merkezi olması dolayısıyla büyük bir gayret gösteriyoruz" dedi.

Erzurum'un kış turizmi ile anıldığını belirten Sekmen, bir de yaz turizmi eklediklerini, Yüksek İrtifa Kamp Merkezini de hizmete aldıklarını ifade etti.

Sekmen, ayrıca, Erzurum'da seracılık kurmak için harekete geçtiklerini, termal turizm konusunda da çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...